Taules en l'intercanvi de cops

El Nàstic es conforma amb un punt en un partit que pot guanyar qualsevol i que Brugui, del filial, està a punt de decidir pels locals en el 88'

Maikel Mesa, durant la primera meitat.

Taules en l'intercanvi de copsCristina Aguilar

El Nàstic surt de la zona de descens després d'empatar, sense gols, davant d'un Barça B que s'ha trobat amb un gran Dimitrievski al davant i amb un equip que ja pot confiar plenament en Jon Gaztañaga pel treball defensiu del centre del camp. Va tenir el triomf l'equip local a dos minuts del final, quan Brugui, futbolista de la Pobla que va debutar al Nou Estadi, va rematar de cap una centrada de Kakabadze que va obligar a Ortolà a obrar el miracle.

Rodri va preferir no realitzar canvis a l'onze, a excepció de l'entrada d'Abraham Minero per banda esquerra, en comptes de Tete Morente, una situació que es podia preveure. Però ni va entrar Jean Luc a l'onze, ni Uche (sembla que no es va poder recuperar de les seves molèsties a temps) a la convocatòria. Poca pólvora entre els divuit escollits, ja que només Delgado i Barreiro a dalt i Jean Luc, Tete i Brugui a la banqueta semblaven insuficients, abans del partit, per afrontar un duel tan complicat com el que havien d'afrontar davant del filial del Barça.

L'entrenador del Nàstic, però, va variar sensiblement el sistema. Va semblar, abans que un 4-4-2, un 4-3-3 on Gaztañaga, Zahibo i Maikel Mesa eren els centrecampistes, Delgado l'extrem dret, Abraham, l'esquerre, i Barreiro el punta. Tot i això, l'equip anava variant el dibuix segons les necessitats del duel.

Al davant, el Nàstic tenia un equip amb pólvora, i molta. Començant per Aleñá, un dels millors centrecampistes de la Segona Divisió A i aviat, si no passa res d'estrany, un crac, de talla mundial. Finalment, tant ell com el porter Ortolà van tornar de Grècia a temps per poder jugar amb el filial, després de viatjar amb el primer equip en motiu de la disputa del partit de Champions League davant de l'Olympiacos i de no disputar cap minut.

Força vibrant va estar la primera meitat, amb ocasions pels dos equips. Al Nàstic, el màxim protagonisme ofensiu va ser per a Manu Barreiro, qui va poder avançar als seus fins a en dues ocasions. Per la banda visitant, el més incisiu, sense dubte, va ser José Arnaiz, que va obligar a Dimitrievski a lluir-se i a salvar al seu equip.

Barreiro, als dotze minuts, va rematar amb el taló una centrada molt forçada d'Abraham, que va topar amb l'exterior de la xarxa. S'animava el Nàstic, que no li perdia la cara al partit, tot i tenir un dels equips que més et dominen de tota la categoria de plata. Tornava a intentar-ho Barreiro, als 21 minuts. En aquesta ocasió, no se li pot perdonar fallar. Delgado va realitzar una passada deficient, però el destí, capritxós, va voler que David Costas rellisqués i que habilités al punta gallec del Nàstic, que només havia de fer una lleu cursa per plantar-se al davant d'Ortolà. Però, incomprensiblement, se li va fer de nit i, per darrere, va arribar Palencia qui, de forma neta, va robar-li la cartera.

El Nàstic va baixar molt, massa, des d'aquest moment. Kakabadze, que havia començat bé, va embrutar la seva actuació amb errades greus. Barreiro es desconnectava i, al seu costat, un Delgado que, de fet, mai es va ni endollar. Se salvava Gaztañaga i, després de les dues accions ofensives del Barça, un Dimitrievski providencial.

El meta macedoni, en el 33', va realitzar-li una doble aturada a José Arnaiz quan l'extrem del Barça B s'havia quedat sol davant d'ell. Això sí, prèvia errada de Kakabadze. En el 37', el mateix Arnáiz recollia una esfèrica morta a la frontal, disparava i Dimitrievski, molt atent, enviava l'esfèrica a córner.

També va començar atrevit el Nàstic a la segona meitat. Sense por del rival que tenia al davant, va anar pel partit i a punt va estar d'inaugurar l'electrònic amb un tret d'Abrahám des de la frontal, després que l'esquerrà girés sobre si mateix a la frontal. Amb Muñiz al camp, que va asseure a Zahibo, l'equip va guanyar encara més claredat d'idees, però li mancava una mica de verticalitat al Nàstic. A Muñiz, en ocasions, se li hauria de dir que no cal una passada tan precisa o tan plàstica per arribar a l'objectiu.

El Barça també volia dir la seva, i va trobar, a banda d'Arnaiz, en Marc Cardona en un temible peó ofensiu. El futbolista es va anar fent gran a mesura que passava el partit i, de cap, va estar a punt de sorprendre a Dimitrievksi en el 69'. El seu remat, però, va marxar llepant el pal dret de la meta defensada pel macedoni.

Però el partit s'havia de tornar una mica boig al final. El Choco Lozano, que havia entrat feia poc, va estar a punt de fer el 0-1 a tres minuts del final. Va rematar tou en un contraatac però Dimitrievski, mentre queia, va agafar la pilota amb una mà. El Nou Estadi hauria estat una bogeria absoluta si Brugui hagués marcat en l'acció següent. El davanter de la Pobla, que havia entrat per un Delgado que va acabar el duel amb molèsties, va desmarcar-se dins de l'àrea i, quan Kakabadze va traçar la centrada des de la banda dreta, va intentar col·locar-la, de cap, trobant-se amb un immens Ortolà, que va enviar-la a córner. L'assetjament final del Nàstic va resultar insuficient.

Nàstic. Dimitrievski, Kakabadze, Xavi Molina, Bruno Perone, Javi Jiménez, Maikel Mesa, Zahibo (Juan Muñiz, 56'), Gaztañaga, Abraham Minero (Bustos, 74'), Juan Delgado (Brugui, 82') i Manu Barreiro.

Barcelona B. Ortolà, Palencia, David Costas, Cuenca, Cucurella, Aleñá (Vitinho, 77'), Fali, Sarsanedas (Busquets, 83'), José Arnaiz, Abel Ruiz (Choco Lozano, 61') i Marc Cardona.

Gols. No n'hi va haver.

Àrbitre. Santiago Varón Aceitón (Balear). Va mostrar la targeta groga als locals Abrahám Minero i Gaztañaga; i als visitants Sarsaneda i Fali.

Incidències. El Nou Estadi va acollir 6.822 espectadors. Es va guardar un minut de silenci per la mort de l'expresident del Nàstic Miquel Nogueras.