Diari Més

Derbi català d'urgències al Nou Estadi

El Nàstic i el Barcelona B juguen aquest dimecres el partit que es va suspendre el passat 1 d'octubre

Reunió en el centre del camp entre els jugadors del Nàstic i el personal del club en el moment de la suspensió.

Reunió en el centre del camp entre els jugadors del Nàstic i el personal del club en el moment de la suspensió.Vicente M. Izquierdo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Nou Estadi viurà aquest dimecres el seu primer derbi català del curs entre el Nàstic i el Barcelona B, un mes després del que s'estipula al calendari per la suspensió del partit el passat 1 d'octubre, entre els dos conjunts amb dinàmiques negatives les dues últimes jornades.

L'entrenador del Gimnàstic de Tarragona, Antonio Rodríguez Saravia 'Rodri', vol que el seu equip reaccioni després de dues derrotes de forma consecutiva que han tornat al quadre català a la temuda zona de descens, lloc que havien abandonat amb el triomf davant el Còrdova a domicili.

Les baixes tornaran a ser el principal escull del conjunt tarragoní que no podrà comptar amb la participació de Sergio Tejera, amb un trencament a l'isquiotibial de la seva cama dreta que l'apartarà dels terrenys de joc les pròximes setmanes, i la d'Eddy Silvestre, amb una elongació a l'isquiotibial de la seva cama dreta.

Rodri tampoc podrà comptar amb Mohammad Djetei, que es perd el que resta de temporada després del trencament del creuat anterior del seu genoll esquerre, Stephane Emaná, amb molèsties des de fa una setmana, i la d'Omar Perdomo, absent els pròxims quatre mesos per una fractura al peroné de la seva cama esquerra.

Problemes greus a la zona de creació i zona ofensiva d'un equip que no ha trobat porteria rival les dues últimes jornades i que ha mostrat seriosos dubtes en la relació entre els dos jugadors més avançats de l'esquema tàctic de Rodri, coincidint amb l'absència de IKe Uche.

El tècnic recupera per al partit davant el Barça B a Abraham Minero, sancionat per doble amonestació l'última jornada.

Ike Uche, entrenant al marge de l'equip, està sent una baixa massa sensible per a un equip que ha perdut l'alegria en atac i que torna a mostrar símptomes d'un conjunt que lluitarà fins a l'últim moment per la permanència. L'absència del nigerià serà dubte fins a l'últim moment tot i que sembla clar que el risc de lesió si juga és molt alt.

De la seva banda, el Barcelona B, catorzè amb tres punts més que el Nàstic, viatja a Tarragona amb l'objectiu de trobar el camí de la regularitat, tant en el joc com en els resultats, cosa que li ha faltat en aquest inici de temporada.

Afronta el derbi l'equip de Gerard López amb dubtes, especialment després de l'últim empat (1-1) al Miniestadi davant el Sevilla Atlètic.

Davant el cuer de LaLiga 1/2/3, va quedar en evidència la falta de continuïtat en el joc del conjunt barcelonista que depèn massa de les individualitats de Jose Arnaiz i Carles Aleñá, els seus dos millors jugadors.

Precisament, Aleñá i el porter titular Adrián Ortolá han viatjat amb el primer equip a Atenes, on disputarà aquest dimarts el partit de la quarta jornada de la Lliga de Campions davant l'Olympiacos. No obstant això, la seva presència a l'onze inicial no està ni de bon tros descartada.

A l'espera de conèixer la llista de convocats, el filial compta amb les baixes per lesió d'Iñaki Ruiz de Galarreta, Rafa Mujica i Rodrigo Tarín, mentre que el central José Antonio Martínez i el davanter Anthony Lozano, que van ser substituïts davant el Sevilla Atlètic a causa de problemes físics, s'han exercitat amb total normalitat.

En la defensa, s'espera que el capità blaugrana, Sergi Palencia, segueixi guanyant ritme després que diumenge debutés a LaLiga 1/2/3 després de diverses setmanes en el dic sec a causa d'un fort esquinç de turmell.

Alineacions probables: Gimnàstic de Tarragona: Dimitrievski; Kakabadze, Perone, Molina, Javi Jiménez; Gaztañaga, Maike Mesa, Abraham Minero, Tete Morente; Manu Barreiro i Delgado. Barcelona B: Ortolá; Palència, Fali, Conca, Cucurella; Busquets, Aleñá, Vitinho; Carles Pérez, Cardona i Arnaiz. Àrbitre: Santiago Varón Aceitón (comitè balear) Estadi: Nou Estadi Horari: 18.00 h.

tracking