Diari Més

Del cel a l'infern

Un Nàstic que ve de golejar a Còrdova cau clarament contra l’Alcorcón en un duel on es lesionen Uche, Tejera i Silvestre i on Abraham acaba expulsat

Uche, durant les primeres compasses del partit.

Del cel a l'infernCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De dalt de tot, a caure en picat. El mateix Nàstic (exceptuant Maikel Mesa) que havia golejat al Nuevo Arcángel al Córdoba (1-5) va caure humiliat contra un Alcorcón que feia cinc partits que no guanyava i que va marxar del Nou Estadi amb un 0-3 al seu favor i tres punts que són mel per als madrilenys.

Això sí, el Nàstic no va poder tenir pitjor sort. Tres lesionats durant el partit, un dels quals, Eddy Silvestre, va deixar als tarragonins durant mitja hora amb un futbolista menys, ja que Rodri havia esgotat els canvis. Entre les lesions, el mal joc del Nàstic i un Alcorcón que s’hi jugava la vida, la victòria va marxar per a Madrid. Per cert, a tres minuts del final, Abraham va marxar expulsat en veure la segona groga, i serà una baixa que s’haurà de sumar als lesionats que ja hi ha a la infermeria i als que no es recuperin de les molèsties d’aquest diumenge.

Sense cap sorpresa respecte al previst es va resentar Rodri al partit. El tècnic va apostar per Tete Morente en banda dreta, en comptes del lesionat Maikel Mesa, que continuava a la infermeria, igual que Omar Perdomo, Mohammed Djetei i Jean Marie Dongou. La resta de jugadors van ser els mateixos que els de la golejada a l’Arcángel. El resultat no va ser el mateix, ni tampoc el joc, però el Nàstic no es va rendir en cap moment.

Feia coses bé el Nàstic, però va marxar amb un 0-2 al descans que li va pesar molt durant la resta del partit. No va jugar malament l’equip de Rodri en els primers 45 minuts però, en certes compasses, va demostrar una lleugera apatia que va servir perquè els madrilenys aprofitessin per gairebé sentenciar el duel amb una segona part encara per disputar.

No va començar del tot bé el Nàstic, però pitjor se li van posar les coses en el minut 12, un moment fatídic, ja que Uche va dir prou. El davanter nigerià va caure lesionat i no va poder continuar el partit. El pitxitxi va haver d’abandonar el terreny de joc, i això tots els equips ho acaben notant. Va entrar en el seu lloc Juan Delgado.

I Manu Barreiro no juga igual al costat d’Uche que de qualsevol altre company. Aquells salts de Barreiro que acaben amb la pilota dividida i Uche recollint-la per crear perill, van quedar aquest diumenge morts a la gespa, ja que al xilè li va costar interpretar el joc del seu company.

I, si a tot això, se li suma que Álvaro Peña va fer el gol de la seva vida als 20 minuts, la cosa encara es posa pitjor. En una acció per banda esquerra, Tete Morente es va oblidar de la marca i l’esfèrica li va caure morta a peus de Peña, qui va tenir temps de pensar-s’ho, de col·locar-se-la i de batre per l’escaire amb rosca a Dimitrievski. A més, ho va fer des de fora de l’àrea. Aquesta diana va embrutar el gran treball defensiu que estava realitzant Kakabadze per la seva banda, un dels millors jugadors del partit.

El mateix Morente, però, va estar molt actiu en atac i. exceptuant les insistents arribades de Javi Jiménez per banda esquerra, ell era el més perillós. Sempre entrant de fora a dins i buscant la complicitat amb Barreiro, que en moltes ocasions trobava, però que es quedava en res perquè no hi havia més socis per allí.

Poc a poc, el Nàstic va anar entrant en el partit i va agafar les regnes del duel. Quan millor es trobava l’equip, quan Tejera i Gaztañaga més i millor combinaven en el centre del camp, va arribar la desfeta. Tercer córner consecutiu llençat pel Nàstic, que utilitza l’Alcorcón per robar i armar una contra letal. Agafa l’esfèrica Álvaro Giménez, corre tota la banda dreta i, quan es planta a l’àrea, veu, sol, a Dorca. Aquest, remata a plaer. A més, ho fa amb un Dimitrievski estranyament col·locat, ja que havia anat a tapar el pal curt, quan era obvi que, des de l’esquerra del porter (la dreta de l’atac de l’Alcorcón), Giménez realitzaria la passada de la mort i no dispararia.

Tejera, lesionat

Per si no n’hi havia poc amb la lesió d’Uche, Sergio Tejera també va haver de dir adéu al partit. El centrecampista barceloní ja no va sortir del vestidor per unes molèsties que ja patia a la primera meitat i que van impedir que pogués desplegar tot el seu futbol. Eddy Silvestre va ser l’escollit per substituir-lo. Només li quedava un canvi al Nàstic, però 45 minuts per endavant i, a més, amb la necessitat d’una remuntada èpica.

No estava del tot content Rodri amb el que veia. Va voler arriscar, massa, i ho va fer. Minut 52, i entra al camp Jean Luc, que debuta aquesta temporada, i marxa al vestidor Javi Jiménez. La jugada era senzilla. Jean Luc a la dreta, Tete Morente a l’esquerra (que és on més li agrada) i Abraham endarrereix la seva posició per jugar en el lateral. Tota la carn ja era a la graella.

Però no era el dia del Nàstic. Tot el que se li va posar de cara al Nuevo Arcángel la passada jornada li va tornar, negativament, contra l’Alcorcón. No portava ni deu minuts en el terreny de joc Eddy Silvestre, quan va rebre un fort cop i va haver d’abandonar el verd. No va tornar, ja que el migcampista va caure lesionat. No hi havia res a fer. Deu contra onze, i 0-2 en el marcador, un electrònic que ràpidament es va veure ampliat gràcies a la diana de Dumitru, en el 62’, que signava la sentència gràcies a un contraatac genial del punta visitant.

A partir d’aquí, estant tres gols per darrere a l’electrònic, només calia esperar el final. Però encara van passar més coses, i negatives pels interessos del Nàstic. Si Juan Delgado, en el 84’, va enviar una pilota al travesser i, almenys, va donar una mica de vida als pocs aficionats que es van quedar a veure la desfeta, tres minuts després va ser expulsat Abraham Minero, però veure la segona groga. Era justa, però també ho hauria estat l’expulsió d’algun futbolista de l’Alcorcón.

FITXA TÈCNICA

Nàstic. Dimitrievski, Kakabadze, Xavi Molina, Bruno Perone, Javi Jiménez (Jean Luc, 62’), Tete Morente, Gaztañaga, Sergio Tejera (Eddy Silvestre, 46’), Abraham, Uche (Juan Delgado, 14’) i Manu Barreiro.

Alcorcón. Casto, Laure, Hugo Álvarez, David Fernández, César Soriano, Jon Errasti (Borja, 85’), Toribio, Álvaro Peña (Bellvís, 75’), Dorca, Álvaro Giménez i Dumitru (Nono, 66’).

Gols. 0-1, Álvaro Peña (20’); 0-2, Dorca (45’); 0-3, Dumitru (62’)

Àrbitre. Rubén Eiriz Mata (gallec). Va mostrar la targeta groga al local Abraham (2, 87’); i als visitants Hugo i Álvaro Giménez.

Incidències. El Nou Estadi va acollir 5.853 espectadors.

tracking