Diari Més

El Reus no pagarà la multa que li puguin imposar per exhibir una senyera gegant a l'estadi

Els responsables del club es mostren «indignats» per l'expedient que s'ha obert i consideren que es tracta d'una campanya 'deliberada'

Imatge de la senyera gegant desplegada a la graderia de l'Estadi Municipal al partit contra l'Osasuna.

El Reus no pagarà la multa que els puguin imposar per exhibir una senyera gegant a l'estadiCF Reus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president delCFReus, Xavier Llastarri, considera que l'expedient obert pel Comitè de Competició de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF),per l'exhibició d'una senyera gegant el passat setembre, és una «pixada fora de test», i es mostrava indignat per la situació que està patit el club. «Demanem justícia», afegia.

Aquest divendres a la tarda, els màxims responsables delCFReus han comparegut en roda de premsa després d'anunciar-se que el club tenia obert un expedient per l'exhibició d'una senyera gegant el passat mes de setembre a l'Estadi Municipal.El club reusenc va exhibir una senyera de 85 metres de llarg per 12 d'ample, en col·laboració amb l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) abans del partit i durant el descans del Reus - Osasuna.

Tot i que no es va fer cap mena de referència explícita, la senyera es va treure al camp després de l'episodi viscut el 20 de setembre amb la detenció de diversos responsables polítics i particulars vinculats amb la convocatòria del referèndum de l'1-O.

El Conseller Delegat del club reusenc, Joan Oliver, afirmava que l'expedient els havia «emprenyat» perquè no havien fet res que no es pogués fer. Oliver afegia que l'expedient s'havia obert, «de forma irregular i extraordinària». Després de recordar que l'obertura de l'expedient s'havia fet d'acord amb un informe anònim, Oliver afegia que, «sembla que per defensar la unitat d'Espanya val tot, fins i totsaltar-se les seves pròpies lleis».

El Conseller Delegat vinculava l'expedient directament amb la situació que es viu a Catalunya, i argumentava que, des dels poders públics espanyols, s'estava intentant, de manera deliberada, «destruir el futbol català. I els primers afectats serem els 5 clubs professionals».

En aquest sentit, argumentava que des del club tenien molt clar que no havien comès cap irregularitat, alhora que deixava clar que l'expedient podia comportar una multa de fins a 60.000 euros: «sigui com sigui, no la pagarem».

Per la seva banda, PereMelladoconseller i advocat del club, argumentava que, «tots els informes del partit contra Osasuna, detallen que no hi va haver cap mena d'incident durant el partit», en referència a l'acta arbitral o al delegat de la Lliga.

tracking