Diari Més

Perilla la temporada per a Omar

Si es confirma el trencament del peroné esquerre, estaria alguns mesos de baixa i es perdria, segur, tota la primera volta

Omar Perdomo, durant el Nàstic-Zaragoza de pretemporada. L'extrem no podrà jugar durant un temps.

Perilla la temporada per a OmarOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Omar Perdomo està de pega. Quan millor estava el Gimnàstic de Tarragona, quan el seu equip havia recuperat el somriure també lluny del Nou Estadi i quan els de Rodri guanyaven de forma contundent al Nuevo Arcángel, es va trencar.

Guanyava 1-2 el Nàstic al Córdoba quan, amb clars símptomes de dolor, l’extrem canari arribat del Tenerife va demanar el canvi. Era el minut 52 de partit, i el futbolista deixava el camp plorant, conscient que alguna cosa li havia passat, i aquesta cosa, precisament, no era un cop de no res.

Després de les primeres exploracions, tot sembla indicar que Omar Perdomo podria tenir una lesió de consideració en el seu peroné esquerre. El més probable és que es tracti d’un trencament, ja sigui fractura (trencament total) o fissura, que és un tipus de trencament més lleu. El fet és que, sigui el que sigui, Omar es perdrà els pròxims partits de Lliga.

El futbolista serà sotmès aquesta setmana a proves que determinaran quin és l’abast real de la seva lesió, però si hi ha fractura de peroné, el temps de recuperació és de tres a cinc mesos en la majoria dels casos. Ara bé, cada cos és diferent i cada lesió pot tenir una gravetat diversa, amb què s’haurà d’esperar al veredicte dels serveis mèdics del Nàstic per determinar quant de temps estarà allunyat dels terrenys de joc Omar Perdomo.

Amb un peroné trencat, el futbolista es perdria tota la primera volta, sempre en el millor dels casos. Per tant, podria estar disponible per a Rodri en els darrers quatre o cinc mesos de competició. En el pitjor dels casos, Perdomo no tornaria a trepitjar gespa fins el mes de març o a l’abril, quan la Lliga ja es trobaria en el seu tram final.

Al Nàstic, però, són optimistes i esperen que el futbolista, que va tornar de Còrdova ajudat per crosses, pugui tornar a entrenar el més aviat possible i que la lesió no hagi significat un trencament gaire greu.

A banda del que pugui suposar que un futbolista estigui un temps sense jugar, la preocupació no existeix al Nàstic. I és que tant el club, com la direcció esportiva i el cos tècnic tenen clar que, si Omar Perdomo no juga els pròxims partits, ho farà un altre. Aquest altre, aquest diumenge, va ser Tete Morente, un futbolista que s’ha guanyat el dret a, com a mínim, tenir una oportunitat en un onze titular. Descarat, vertical i hàbil, l’exjugador de l’Atlètic Balears va estar a punt, fins i tot, de marcar un gol al Nuevo Arcángel, però el seu xut el va desviar Kieszek. Un u contra u després d’una passada de Dimitrievksi gairebé acaba en gol. Hauria estat una gran dosi de confiança per a un futbolista que està creixent a Tarragona i que, a base de minuts i de confiança, pot convertir-se en un gran jugador.

Maikel Mesa

Poc a poc, Rodri va definint un onze inicial més o menys fix. En aquest, els majors dubtes que podia haver-hi actualment són els futbolistes de banda. Abraham, Omar Perdomo i Maikel Mesa són els tres futbolistes que es reparteixen els extrems i, dos d’ells, sempre acostumen a sortir com a titulars. Aquest diumenge, contra l’Alcorcón (sis de la tarda, Nou Estadi), Omar no hi serà. Però el dubte és si Maikel Mesa podrà ser un dels onze titulars. El també canari no va entrar a la llista de dinou futbolistes que van viatjar a Còrdova, ja que en l’entrenament de dissabte va notar unes molèsties, en forma de sobrecàrrega als isquiotibials.

Aquest dilluns al vespre s’ha de realitzar les proves i no serà fins demà dimarts quan es coneguin els resutats. El club vol descartar un trencament, ja que aquesta circumstància significaria sumar una nova baixa a la llista que conformen Omar Perdomo, Mohammed Djetei i Jean Marie Dongou.

tracking