El Reus Deportiu torna sense Copa

L’Oliveirense es corona campió de la Continental Cup gràcies a una victòria merescuda davant d’un rival que mai es va rendir

Els jugadors de l'Oliveirense aixequen la Copa amb la satisfacció d'haver fet bé la feina durant el cap de setmana.

El Reus Deportiu torna sense CopaReus Deportiu

El Reus Deportiu torna de buit de la seva aventura italiana. La Continental Cup se la va emportar un Oliveirense que va colpejar una vegada i una altra al conjunt de la capital del Baix Camp, fins derrotar-lo de forma contundent (7-4).

Ja van quedar clares les intencions de l’Oliveirense a la primera meitat. Els portuguesos van ser netament superiors al seu rival i, com a conseqüència, van marxar al descans amb un 3-1 al seu favor. El Reus hi posava ganes, però la major intensitat l’imprimia l’equip que actuava com a local.

L’Oliveirense va trobar el seu premi als sis minuts de joc, quan Joao Souto va avançar als seus. Necessitava el Reus Deportiu empatar ràpidament per no sortir del partit. Era qüestió de demostrar que el gol també era cosa roig-i-negra, i així va ser. Burgaya, aprofitant una gran passada de Marc Torra, va afusellar el meta del conjunt portuguès.Les taules, però, només van durar tres minuts. Del 13, quan Burgaya va anotar l’empat, fins el 16, quan un exjugador del Reus Deportiu com ho és Jepi Selva tornava a posar per davant a l’electrònic un Oliveirense que no parava de respondre amb atacs letals als intents dels reusencs de sortir de la mala situació en què es trobaven. Burgaya, en el 19’, va estar a punt de fer el tercer, però qui el va aconseguir va ser Pablo Cancela, en una jugada amb molts rebots a l’interior de l’àrea. 3-1 al descans.

El pitjor va arribar a la segona meitat. Un inici aclaparador dels portuguesos va servir perquè sentenciessin el partit ven aviat. Ricardo Barreiros, en el 26’, va posar el quart i, tot i que Joan Salvat, un minut després, va treure tota la seva fúria per tornar a marcar per la banda reusenca, Joao Souto, en una acció afortunada, va posar el 5-2, i ho va fer en el minut 28. Realment difícil la remuntada.

Un últim esforç

Però encara va fer un últim esforç el conjunt reusenc, mitjançant Álex Rodríguez, qui va intentar una tímida reacció de remuntada, pujant el 5-3, en el 33’, però mig minut més tard, Pedro Moreira, de penal, tornava a posar els seus tres per damunt en el marcador. Tornar a començar.

El Reus Deportiu té una cosa, i és que no es rendeix mai. Guanyi, empati o perdi, sempre busca superar-se. Encara que la missió d’ahir es va convertir, en molts moments, en impossible, mai van abaixar els braços els de Jordi Garcia i, així, va arribar el 6-4, obra d’Álex Casanovas, de penal. Però la Copa Continental havia de ser portuguesa. No hi havia més remei. Moreira, a dotze del final, va marcar el setè, després del qual el Reus Deportiu no es va poder aixecar més.

Oliveirense. Xevi Puigbí, Jordi Bargalló, Pedro Borreira, Ricardo Barreiros i Joao Souto. També van actuar Nuno Araujo, Jepi Selva, Pablo Cancela i Jordi Burgaya.

Reus Deportiu. Càndid Ballart, Romà Bancells, Albert Casanovas, Marc Torra i Raúl Marín. També van actuar Joan Salvat i Álex Rodríguez.

Gols. 1-0, Joao Souto (6’); 1-1, Burgaya (13’); 2-1, Jepi Selva (16’); 3-1, Fabio Cancela (23’); 4-1, Ricardo Barreiros (26’); 4-2, Joan Salvat (27’); 5-2, Joao Souto (28’); 5-3, Álex Rodríguez (33’); 6-3, Pedro Moreira (33’); 6-4, Albert Casanovas de penal (35’); 7-4, Pedro Moreira (37’).

Àrbitres. Massimiliano Carmazzi i Alessandro Eccelsi. Van mostrar la targeta blava als visitants Marc Torra i Raúl Marín

Incidències. El PalaBarasacchi va acollir uns 1.500 espectadors.