Diari Més

Uche al quadrat

Dos grans gols del nigerià li donen la victòria al Nàstic (2-0) contra tot un Granada

Uche, celebrant el gol.

Uche al quadratCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Victòria de gran mèrit del Nàstic de Tarragona davant d’un gegant com el Granada, equip que va caure 2-0 per culpa de dues dianes d’Uche. Ha retornat l’africà, el qual mai havia marxat, però estava esperant que algú li donés l’oportunitat de tornar a ser titular. Rodri ho va fer, i li va sortir bé.

Amb moltes sorpreses a l’onze va sortir Rodri al Nàstic. La primera, en el lateral. Otar Kakabadze, que en principi havia d’estar a punt per jugar després de tornar dels seus dos compromisos internacionals, va quedar fora de la convocatòria. El seu lloc el va ocupar Abraham Minero. Javi Jiménez, a l’esquerra. A l’eix, Molina segueix sent titularíssim i Carlos Blanco va deixar el seu lloc a Bruno Perone.

A l’extrem dret, també era novetat Omar Perdomo, mentre que una de les majors alegries per a l’afició grana va ser poder veure a Uche i a Manu Barreiro fent parella a la davantera. El nigerià, per fi, recuperava la titularitat en perjudici d’un Juan Delgado que no ha començat la temporada de la millor manera. A la porteria, Dimitrievski i, a la banqueta, Perales, ja que Bernabé no va entrar a la convocatòria perquè continua amb les molèsties que van motivar la seva substitució a Tenerife.

El Nàstic va ser capaç de mantenir les envestides de Machís per banda esquerra. L’extrem va ser el futbolista més perillós, amb dues arribades pel carril en les quals Joselu no va poder rematar bé la seva centrada. El Nàstic, a més, va tenir la intel·ligència suficient per poder marcar els temps i canviar el signe del partit als 20 minuts de joc, quan l’embranzida inicial del Granada va acabar.

Va ser llavors quan va aparèixer el geni. Com si hagués caigut del cel, Uche, que no havia pogut entrar en joc en el partit, pràcticament el va sentenciar en cinc minuts màgics, gràcies a dos gols de gran mèrit. El primer, en el 27’, quan va fer una jugada que només ell pot signar. Autopassada a dins de l’àrea que ell mateix recull i que empeny amb molta qualitat.

Embogit el Nou Estadi, a crits d’Uche, Uche, Uche!, va arribar el segon. Com una vespa quan pica sense que te n’adonis, així va pujar el segon de Nàstic. En el 32’, errada en defensa del central Menosse que recull el ‘8’ del Nàstic, qui es queda novament sol davant de Varas, i dispara amb l’esquerra, amb qualitat.

A la segona meitat només calia intentar mantenir la distància a l’electrònic. No era fàcil, ja que al davant continuava havent-hi tot un candidat a l’ascens directe a Primera Divisió. Tampoc era senzill amb Machís entrant una vegada i una altra per banda esquerra.

Amb el pas dels minuts, tot i que el Nàstic es trobava còmode, va començar a veure com baixava la seva condició física. A l’inici del segon acte, es va produir el primer canvi. Delgado va entrar per Omar, però, a 21 minuts del final, Rodri va haver d’esgotar els dos canvis que li restaven. Potser perquè físicament ja no podien. Tejera i Uche van abandonar el terreny de joc, i van entrar Eddy Silvestre i Juan Muñiz. Massa arriscat treure del camp el pivot organitzador i el golejador si és que no tenen algun problema físic.

Però no ho va passar gens malament el Nàstic, ja que el Granada va basar el seu joc únicament en Machís, el qual va portar perill fins el final, però no va poder foradar la porteria grana. A vint minuts del final, sí que va estar a prop Joselu de retallar distàncies. Pilota que rep a l’àrea petita, controla i dispara, però la pilota surt desviada al costat del pal esquerre de Dimitrievski. Decebedor final del Granada, que no va saber com atacar-li al Nàstic.

FITXA TÈCNICA

NÀSTIC

Dimitrievski, Abraham Minero, Bruno Perone, Xavi Molina, Javi Jiménez, Omar Perdomo (Juan Delgado, 61’), Sergio Tejera (Eddy Silvestre, 69’), Gaztañaga, Maikel Mesa, Manu Barreiro i Uche (Juan Muñiz, 69’).

GRANADA

Javi Varas, Víctor Díaz, Menosse (Lica, 75’), Saunier, Álex Martínez, Alberto Martín, Raúl Baena (Rey Manaj, 51’), Antonio Puertas (Espinosa, 86’), Pierre Kunde, Machís i Joselu.

GOLS

1-0, Uche (27’); 2-0, Uche (32’)

ÀRBITRE

Álvaro Moreno Aragón (Madrileny). Va mostrar la cartolina groga als locals Abraham Minero i Eddy Silvestre; i als visitants Machís, Alberto Martín i Saunier.

INCIDÈNCIES

El Nou Estadi va acollir 5.212 espectadors

tracking