Diari Més

A pels tres punts sense mirar enrere

El Nàstic rep el Granada aquest vespre amb la intenció d’oblidar tant derrota a Tenerife com el partit pendent contra el Barça B

Els jugadors del Nàstic celebren un dels gols anotats contra l'Albacete al Nou Estadi aquesta temporada. Avui volen continuar celebrant.

A pels tres punts sense mirar enrereCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarraogna ho està passant malament. Una mala planificació ha significat un mal inici de temporada i, amb només set partits disputats, ja li han entrat les presses a l’equip tarragoní. Només cinc punts sumats en les primeres set jornades de Lliga posen de manifest que alguna cosa s’ha fet malament i que, com no, toca rectificar. El primer canvi ha estat el relleu a la banqueta, Rodri per Carreras, i el segon pot ser tornar a anar a per totes en el mercat d’hivern a la recerca de jugadors que millorin una plantilla que sembla que no acaba d’arrencar i que compta amb moltes mancances.

Fins llavors, però, els que hi ha actualment són els futbolistes que té Rodri per intentar tirar endavant una situació que encara té molt de marge de millora. Es veurien les coses d’una altra manera si s’hagués disputat el Nàstic-Barça B (suspès per falta de seguretat durant l’1 d’octubre) i el duel hagués acabat amb triomf local. Si aquesta circumstància s’hagués donat, el Nàstic sumaria ara mateix vuit punts, estaria a un sol punt de fugir de la zona de descens i distaria a cinc de la promoció d’ascens a Primera Divisió. No seria tampoc per llençar coets, però l’escenari seria un altre.

Toca pensar en el present, i el present és avui, a les vuit del vespre, quan el Granada visitarà el Nou Estadi. Els andalusos són clars candidats a l’ascens a Primera Divisió. Tan sols fa falta mirar el possible onze que posarà sobre la taula a Tarragona. És un equip que fa molta por. Antonio Puertas i Machís per bandes i Joselu a dalt són un cartell de presentació que ja ho diu tot. El Nàstic no ha de tenir por, però sí ha de ser conscient que, sobre el paper, el favorit és l’equip visitant.

Mentre que el Nàstic arriba després de perdre (2-0) contra el Tenerife a l’Heliodoro Rodríguez López, el Granada ha guanyat els tres darrers partits en joc i, després d’un inici de temporada amb molts dubtes (quatre empats seguits i una derrota), sembla que l’equip de José Luis Oltra ha posat la velocitat de creuer i va llençat cap a l’objectiu de l’ascens directe a la categoria reina.

Tots dos equips arriben al duel amb diverses baixes. Els andalusos no podran comptar amb l’extrem Pedro Sánchez, el seu màxim golejador i assistent en el que va de temporada, perquè va ser expulsat durant el partit contra el Lugo de la passada setmana. El mitja punta peruà Sergio Peña està concentrat amb la seva selecció i Germán Sánchez i Adrián Ramos estan lesionats de llarga durada.

Tres baixes al Nàstic

Al Nàstic són tres les baixes de cara al duel. A les ja conegudes dels lesionats Jean Marie Dongou i Mohhamed Djetei se li suma la del central Daisuke Suzuki, que va ser expulsat a Tenerife en veure dues cartolines grogues.

Segons va detallar ahir Rodri durant la roda de premsa de prèvia del partit, hi haurà diversos canvis a l’onze en forma de rotacions. Canvis que ell ja va avançar a la plantilla abans de jugar a Tenerife. «De vegades, és bo anticipar certs pensaments perquè, si no ho haguéssim fet, la gent hagués pensat que els canvis a l’onze s’haurien produït pel resultat del Tenerife», va dir el tècnic. D’aquesta manera, els jugadors que caiguin de l’onze o de la convocatòria no se sentiran assenyalats per la derrota a l’Heliodoro.

Al Nàstic li va molt bé el fet de tornar a jugar quatre dies després de perdre, ja que «quan un equip no pot fer un bon partit, el millor que li pot passar és que el següent vingui aviat», segons va afirmar un Rodri que espera «que tornem a agafar la línia dels partits contra Zaragoza i Albacete». Ell té clar que, tot i que el rival pugui semblar temible, els tres punts són obligatoris i necessaris. «No se’ns pot escapar la victòria», va manifestar l’entrenador, qui va justificar la dubitativa arrencada de temporada del rival d’aquest vespre en què «li va costar adaptar-se, com a tots els equips quan baixen de categoria. Té molt bones individualitats i està ben treballat».

Rodri no pensa que a l’equip li falti la valentia necessària com per ser protagonista en els partits i obtenir victòries, ja que «l’equip va ser valent el dia de l’Albacete i, a Saragossa, va demostrar el mateix. Però en ocasions hi ha equips que tenen una intensitat molt alta i que ens ho posen difícil».

Alguns canvis

Rodri realitzarà alguns canvis a l’onze respecte al partit de Tenerife. Dimitrievski i Kakabadze, que ja han acabat els seus respectius compromisos amb les seves seleccions, tornaran a l’onze. El primer, a la porteria i, el segon, en el lateral dret. Javi Jiménez continuaria en el lateral esquerre i , a l’eix, el nou company de Xavi Molina podria ser Bruno Perone.

Per davant, Gaztañaga, que no està fi, podria deixar el seu lloc a Zahibo. Tejera, al centre i Maikel Mesa, tirat a una banda, són indiscutibles. A l’altra banda, Omar Perdomo, que no va poder actuar a Tenerife perquè en el seu contracte hi figurava la clàusula de la por, té molts números per tornar a la titularitat. Exceptuant que Rodri vulgui comptar amb Uche com a titular, els dos davanters continuaran sent Juan Delgado i Manu Barreiro.

tracking