Diari Més

Alarma grana pel nivell físic de l'equip

Una mala pretemporada està passant factura a uns jugadors que no poden acabar els partits en condicions òptimes

Els jugadors del Nàstic, durant un entrenament d'aquesta temporada. Els falta arribar al seu millor to físic.

Alarma grana pel nivell físic de l'equipCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ho diuen molts entrenadors, o gairebé tots. Una bona pretemporada significarà una temporada òptima a nivell físic, i una pretemporada deficient passarà factura al llarg de tot el curs. El Gimnàstic de Tarragona està patint ara les conseqüències d’una mala pretemporada, en la qual es van realitzar menys entrenaments dels que creuen els experts que són necessaris i on la càrrega física va ser molt menor a la necessària. De fet, només calia veure de prop algunes sessions per comprovar com els jugadors no suaven el necessari. Ells mateixos ho sabien, però es limitaven a fer cas a les ordres del cos tècnic, que preparava totes les sessions.

En els darrers dies, els diaris a nivell nacional i internacional han tractat i han informat sobre la destitució de Carlo Ancelotti com a entrenador del Bayern de Munich. En moltes de les informacions apareix la preparació física dels futbolistes com a principal motiu per la rescissió del contracte de l’italià, un home que ha guanyat Champions League, però que no ha pogut mantenir-se a la banqueta. De fet, en algunes d’aquestes informacions s’explicava també que els futbolistes, en un acte de responsabilitat (o de rebel·lia, depèn de com es miri), entrenaven a banda per intentar incrementar i millorar la seva condició física. En definitiva, la preparació física és la base perquè un equip funcioni correctament i perquè, en definitiva, pugui aportar tot el que pot donar.

Però el fet d’arrossegar una mala preparació física des de l’inici també ha tingut altres efectes col·laterals. Amb l’arribada d’un nou entrenador, com ho ha estat Rodri, el cos tècnic ha tingut la doble missió d’intentar posar a to físicament a l’equip i de provar de fer-los entendre una nova forma de jugar. Per molt que Rodri hagi realitzat mini estades de pretemporada i que hagi realitzat dobles sessions al llarg de la setmana, és molt complicat fer entendre una nova idea de veure el futbol als futbolistes i, alhora, conscienciar-los que han de millorar en l’aspecte físic. Per aquest motiu, durant els dies en els quals Rodri s’ha mantingut a la banqueta, l’equip ha continuat deixant el físic com a un aspecte menys vital (tot i que més important que abans), i ha intentat entendre el futbol ofensiu del nou entrenador del Nàstic.

L’efecte dominó que ha motivat aquesta manca de preparació física són jugadors que actualment tenen problemes per arribar al final dels 90 minuts, futbolistes que no són capaços de mantenir un alt ritme competitiu durant un partit sencer. Poden no ser els casos, però dos futbolistes del Nàstic no van poder arribar fins el final a l’Heliodoro Rodríguez López aquest mateix dissabte, ja que van haver de ser substituïts per sengles sobrecàrregues. Un va ser, sorprenentment, Bernabé Barragán, el qual va ser substituït per José Perales perquè no podia acabar el partit. L’altre, va ser Maikel Mesa. El centrecampista tampoc va poder arribar fins el final perquè se li va fer llarg el partit, i el seu cos va dir prou. Tant Bernabé com Mesa, però, podran jugar sense cap impediment aquest pròxim dimecres, quan el Nàstic rebrà al Granada al Nou Estadi.

Dimitrievski i Kakabadze

Dos futbolistes bàsics en els esquemes de Rodri tornaran a la titularitat després de jugar amb les seves seleccions. Tant el porter, amb el combinat macedoni, com Kakabadze, amb Geòrgia, han estat molt importants amb els seus respectius combinats, i ara arriba el seu torn al Nàstic.

Dimitrievski serà titular a la porteria, deixant a Bernabé a la banqueta. El meta macedoni és el titular indiscutible amb el Nàstic, i no hi ha d’haver cap motiu pel qual no estigui sota pals aquest dimecres.

Pel que fa a Kakabadze, la seva participació s’ha convertit en indispensable. A causa de la baixa de Suzuki, que es perdrà el partit per sanció en veure dues cartolines grogues a Tenerife, el Nàstic es queda amb un únic lateral dret disponible, amb Pol Valentín esperant la seva oportunitat.

tracking