Diari Més

Motor

Kris Meeke es corona en el Ral·liRACC

L’anglès, als seus 38 anys, es proclama vencedor per primera vegada a terres tarragonines i ho fa tot i no ser un dels favorits

Kris Meeke, durant el campionat.

Kris Meeke es corona en el Ral·liRACCRally RACC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El binomi Kris Meeke-Paul Nagle (Citroën C3 WRC) es van coronar aquest diumenge vencedors del Ral·liRACC Costa Daurada, i ho van fer contra tot pronòstic. A més, aquest és el catorzè equio diferent que guanya la prova en les 27 edicions en què la prova és puntuable per al Campionat del Món de Ral·lis

El seu va ser un triomf consolidat en les dues jornades sobre asfalt que lideraven des de l’inici d’aquesta superfície. En el podi els van acompanyar Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford Fiesta WRC) i Ott Tänak/Martin Järveoja (Ford Fiesta WRC) en un ral·li que va tenir a vuit guanyadors de tram diferents i que es va viure amb molta emoció i incertesa durant els tres dies de cursa.

La tercera i última etapa del 53 Ral·liRACC Catalunya-Costa Daurada, Ral·li d’España 2017, s’iniciava a les sis del matí, amb els 60 cotxes que sortien des de la zona d’assistència de PortAventura World obligant-los a instal·lar la graella addicional de fars pel tret de sortida d’una jornada complicada, ja que no es podia comptar amb l’ajuda dels mecànics, ja que es feien els sis trams previstos (74,26 quilòmetres cronometrats) sense tornar a Salou fins a la seva conclusió.

Tot i que no era necessari pel fet de la seva envejable posició en començar el dia, Kris Meeke/Paul Nagle (Citroën) no van donar cap possibilitat en les primeres passades per L’Albiol (6,28 quilòmetres), Riudecanyes (16,35 quilòmetres) i Santa Marina (14,50 quilòmetres), imposant-se en tots tres trams i incrementat la seva renda respecte a Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (Ford), que acabaven aquesta secció a 23’’9, i Ott Tänak/Martin Järveoja (Ford), a 25’’7. L’abandonament de Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul, en malmetre la roda davantera dreta del seu Hyundai a Santa Marina, deixava la lluita pels títols de pilots i de marques pràcticament sentenciats en favor de Ogier i Ford/M-Sport, respectivament.

L’inici del matí resultava nefast per a Esapekka Lappi/Janne Ferm (Toyota), que es van sortir a Riudecanyes quan marxaven en sisena posició. No obstant això, Dani Sordo/Marc Martí (Hyundai) tornaven a la cursa sota l’opció de Ral·li 2 i aconseguien acabar segons a Riudecanyes i Santa Marina. Els seus companys a Hyundai, Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger, també s’incorporaven després de l’incident d’ahir, similar al dels espanyols, i havien de fer Riudecanyes amb el capó davanter aixecat perquè no havien ajustat correctament les tanques després de treure els fars addicionals.

El Power Stage

La tirania de Kris Meeke en aquesta última jornada, ja que tornava a ser el més ràpid a L’Albiol i Riudecanyes, quedava únicament interrompuda per la victòria en el Power Stage de Dani Sordo, que guanyava després de fer-ho també a Alemanya, sumant així els 5 punts addicionals. Els següents classificats en aquest tram eren Meeke, Ogier, Tänak i Hänninen, que sumen respectivament 4, 3, 2 i 1 punt.

Kris Meeke guanyava per primera vegada el Ral·liRACC en la que suposa la seva cinquena victòria en el mundial de ral·lis, acompanyant-lo en el podi Sébastien Ogier, que consolida el seu lideratge en l’apartat de pilots, i Ott Tänak, que ara és segon en la classificació provisional després d’haver superat a Thierry Neuville.

En WRC2 i amb el títol decidit ja a favor de Pontus Tidemand (Skoda), Teemu Suninen/Mikko Markkula (Ford) aconseguien el primer triomf de la temporada. Nil Solans/Miquel Ibàñez (Ford) certificaven aquí també el campionat FIA Júnior després d’haver-se assegurat prèviament el de WRC3, guanyant, a més, en el 53 Ral·liRACC en totes dues categories. En el Volant RACC-Trofeu Mavisa, que només es disputava en la primera etapa, els guanyadors van ser Josep Bassas/Manel Muñoz (Peugeot), líders d’aquest campionat de promoció.

tracking