Reacció insuficient

Un gran tram final de partit no impedeix l'empat del Reus contra la Cultural (1-1)

Querol, provant un xut.

Reacció insuficientCF Reus

El CF Reus suma un punt a casa davant de la Cultural Leonesa després d’un partit vibrant, amb un final d’infart, però que no ha servit per moure l’1-1 amb què ja s’havia arribat al descans gràcies al gol de Lekic pels locals i d’Isaac Carcelén pels castellans.

Sense cap sorpresa a l’alineació va presentar-se Aritz López Garai a l’enfrontament. A la porteria, com sempre, Edgar Badia era el gran protagonista a Reus, amb Santamaría esperant la seva oportunitat des de la banqueta.

En defensa, des de la recuperació d'Olmo, ell i Pichu Atienza són titulars indiscutibles a l'eix, amb Miramón i Álex Menéndez a les bandes. El centre del camp al qual ens té acostumats López Garai tornava a ser el titular: Tito farà les tasques de contenció i, per davant, Juan Domínguez i Gus Ledes havien de posar la màgia.

Finalment, la gran novetat era l’aparició de Lekic a l’onze. Amb la baixa per sanció de Máyor, Lekic va debutar com a titular, acompanyat de Querol i de Carbia a les bandes.

El partit va començar amb domini altern, amb dos equips alegres ofensivament que buscaven el gol de forma incessant. CF Reus i Cultural Leonesa són dos conjunts que tenen moltes coses en comú, però el que han demostrat sobre la gespa és que, defensivament, són a anys llum.

Ha quedat demostrat amb la primera ocasió clara del partit, als 19 minuts de joc, que ha desembocat en el gol de Lekic, el primer del punta amb la samarreta del CF Reus. Una passada llarga que no havia de suposar cap problema ha acabat amb un mal servei de cap de Manu qui, en comptes de passar-la al seu porter, l’ha deixat morta a l’àrea petita perquè el punta local marqués a plaer.

Després de la diana, el duel ha entrat en un moment en el qual els de López Garai es trobaven molt còmodes però, poc a poc, la Cultural ha començat a mostrar les seves millors armes i ha trobat el seu premi. Abans, Querol podria haver marcat el segon dels locals, però el seu xut després de rebre una passada llarga en el 29’ per part de Juan Domínguez ha topat a l’exterior de la xarxa.

Una llàstima, ja que tot seguit, concretament sis minuts després, ha arribat l’empat. Golàs en majúscules l’aconseguit per Isaac Carcelén de falta, des de més de 35 metres. La pilota ha tret les teranyines de la porteria d’Edgar Badia.

Li va costar molt al CF Reus tornar a entrar al partit. Ho va veure ràpidament Aritz López Garai, qui va veure que necessitava un revulsiu. I vaja si el va trobar. Quan encara no s’havia disputat un quart d’hora del segon acte, l’entrenador ha tret del camp a Carbia, que no ha tingut el seu millor dia, i ha donat entrada al portuguès.

Vaz ha estat un autèntic malson per banda esquerra. Isaac Carcelén l’ha hagut de patir durant mitja hora i, fins i tot, el lateral dret visitant s’ha vsit obligat a realitzar una entrada dura a Vaz que li ha acabat costant la cartolina groga.

Querol, en el 67’, ha disparat alt i, en el 72’, Rodri ha estat a punt de marcar després d’una centrada rasa de Guarrotxena des de dins de l’àrea. Els canvis, doncs, han ajudat a animar un partit que semblava haver-se adormit durant el primer tram del segon acte.

Edgar Badia, enel 80’, ha hagut de fer una sortida de mèrit per privar del gol a Sené i Vaz, en el 83’, ha connectat una centrada endimoniada que ha rematat Miramón i que, de no ser per la gran intervenció de Palatsí, hauria acabat entrant.

Final vibrant a Reus, tot i que el marcador no s’ha acabat movent.

CF REUS

Edgar Badia, Miramón, Pichu Atienza, Olmo, Álex Menéndez, Tito, Gus Ledes, Juan Domínguez (Borja Fernández, 79’), Querol, Lekic (Edgar Hernández, 65’) i Fran Carbia (Ricardo Vaz, 59’).

CULTURAL LEONESA

Palatsí, Isaac Carcelén, Albizua, Manu, Iván Garrido, Mario Ortiz (Martínez, 90’), Yeray, Buendía, Señe, Rodri (Aridai, 76’) i Colinas (Guarrotxena, 65’).

GOLS

1-0, Lekic (19); 1-1, Isaac Carcelén (35’)

ÀRBITRE

Eduardo Prieto Iglesias (navarrès). Va mostrar la targeta groga al local Gus Ledes; i als visitants Mario Ortiz, Julen, Albizua i Isaac Carcelén.