Condemnats per dos errors

El Tenerife supera un Nàstic molt exigit en defensa (2-0)

Bernabé, que brillava en el seu debut, es convertia en protagonista de la mala sort grana.

Condemnats per dos errorsLaLiga 1|2|3

El Nàstic arribava a l’Heliodoro Rodríguez encara amb la setmana deixada enrere cuejant. Amb un partit menys i tot l’enrenou causat per la suspensió del partit amb el Barça B, els grana necessitaven tornar a jugar a futbol per mirar de donar continuïtat a la bona dinàmica aconseguida amb l’arribada de Rodri. El camp del Tenerife semblava l’escenari ideal per refer-se i buscar la sortida del descens, tenint en compte que el Nàstic havia guanyat en les últimes tres visites a la illa canària.

El partit començava amb un Tenerife molt protagonista que aconseguia tancar el Nàstic en la seva pròpia zona defensiva. Amb un Juan Carlos molt inspirat i amb Malbasic buscant constantment el gol, els centrals i laterals grana havien de treballar de valent per evitar que els locals aconseguissin obrir el marcador. Amb la pilota als peus, els de Rodri es quedaven ràpidament sense idees i veien com el Tenerife causava estralls sortint als contraatacs sorgits de les pèrdues de l’equip tarragoní.

Poc a poc el Nàstic anava recuperant terreny i començava a fer-se amb més control de pilota del que havia tingut. Tot i així, la falta d’encert no permetia als visitants transformar les primeres arribades en perill real. Poc a poc l’efecte de recuperació s’anava dissipant per deixar pas a un últim quart d’hora calcat als primers quinze minuts d’enfrontament, amb un Tenerife assetjant un conjunt grana que s’havia de multiplicar en defensa i veia com Bernabé brillava en el seu debut.

La segona meitat mostrava un Nàstic amb la lliçó apresa, conscient que necessitava tenir la pilota i assegurar les jugades per no regalar contracops als Tenerife. Molt més centrat que en la primera meitat, el conjunt de Rodri combinava possessions interessants amb un incansable treball defensiu per fer front a les embestides locals, molt perilloses a la zona de càstig de Bernabé. En els primers quinze minuts de la represa, catalans i canaris es repartien les arribades i ocasions, tot i que eren els illencs els que, mica en mica, recuperaven el setge al que havien sotmès als grana durant el primer temps.

Però la mala sort es posicionava del costat grana, tirant per terra el treball de la defensa en pocs minuts. Arribada l’hora de partit, Bernabé es queixava d’unes molèsties a la cama dreta. En recuperar-se ràpidament, la jugada següent acabava amb un penal favorable al Tenerife. El porter del Nàstic intentava refusar una pilota cedida enrere sense criteri quan impactava amb la cama d’un davanter local molt més ràpid que el porter. Malbasic transformava el penal i, un minut després, Bernabé havia de deixar el terreny de joc a causa de les molèsties. Amb Perales a la porteria, el Nàstic veia com una errada en la sortida de pilota de Gaztañaga es transformava en el 2-0 després que Malbasic finalitzés una ràpida triangulació local.

Tot i els dos gols en contra, el Nàstic no perdia la cara i continuava buscant la porteria rival, això sí, sense èxit. El Tenerife continuava en la seva línia de partit, pressionant molt bé i creant perill constant als contracops. Uche i Tete Morente aportaven cames fresques a un conjunt grana que veia com Suzuki era expulsat a falta de cinc minuts pel final. Una errada més que se sumava a les que havien propiciat els dos gols del Tenerife i que feien inútil tota la feina defensiva de l’equip de Rodri.

FITXA TÈCNICA

Tenerife: Dani, Raúl Cámara, Aveldaño, Jorge Sáenz, Iñaki, Aitor Sanz, Vitolo, Tayron (Montañés, 59’), Juan Carlos, Casadesús (Juan Villar, 70’) i Malbasic (Braian M, 86’).

Nàstic: Bernabé (Perales, 65’), Suzuki, Carlos Blanco, Xavi Molina, Javi Jiménez, Gaztañaga, Maikel Mesa (Uche, 68’), Abraham Minero, Tejera, Delgado (Tete, 71’) i Manu Barreiro.

Gols: 1-0, Malbasic de penal (63’). 2-0, Malbasic (72’).

Àrbitre: Días de Mera (col·legi castellano-manxec). Amonestà els locals Tayron (18’), Aveldaño (68’), Cámara (88’) i als visitants Suzuki (33’ i 85’), Bernabé (62’), Xavi Molina (73’), Javi Jiménez (84’), Tete Morente (92’).

Incidències: L’Heliodoro Rodríguez acollia 12.557 espectadors.