Diari Més

Tito: «S'ha de deixar votar a la gent i diferenciar legalitat i legitimitat»

El pivot no ha driblat les preguntes sobre l’1-O en la presentació del rellotge del club amb Badia i Sillero

Tito, Edgar Badia i Sillero mostren el rellotge oficial del CF Reus Deportiu a la botiga Solanes Joiers del carrer Monterols.

Tito: «S'ha de deixar votar a la gent i diferenciar legalitat i legitimitat»CF Reus Deportiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tito Ortiz és un d’aquells jugadors que mai no s’arronsa a l’hora d’assumir responsabilitats dins i fora del camp. Sobre la gespa, la seva intel·ligència i valentia l’han dut a convertir-se en titular indiscutible a la posició de pivot defensiu. Fora del terreny de joc, als seus perfils de les xarxes socials no només parla de futbol. El futbolista no dubta a exercir el seu dret a expressar-se com a ciutadà.

El passat diumenge els roig-i-negres celebraven la seva primera victòria fora de casa, però el de Santa Coloma de Gramenet tenia un gust agredolç a la boca. «Content per la victòria però molt trist pels esdeveniments ocorreguts a Catalunya. La ciutadania no és culpable de res i votar no és cap delicte», va manifestar al seu compte d’Instagram.

Tito no va fugir ahir d’estudi quan se li va preguntar per aquesta qüestió, després de la presentació del rellotge oficial del CF Reus Deportiu a la botiga de Solanes Joier al carrer Monterols: “Estem en una democràcia i la gent s’ha d’expressar, i això es fa votant. Hem de diferenciar entre la legalitat i la legitimitat. L’arrel de tot és si estem d’acord que el poble de Catalunya té dret a l’autodeterminació o no. Si hi estem d’acord, el més lògic és que la gent voti i decideixi què volem ser. Si els governs no creuen en el dret d’autodeterminació, llavors tenim un problema perquè ens trobarem amb dos legalitats».

Tito també va repassar l’actualitat esportiva de l’equip. Ja és un dels fixos en un mig del camp que l’afició ja es comença a conèixer de memòria: Tito, Gus Ledes i Juan Domínguez. «Quan jugues molts minuts amb els mateixos pivots comences a intuir els seus moviments i hi ha més connexió, però els altres també estan entrenant molt bé i l’entrenador té clar que a la mínima que baixem el rendiment hi haurà canvis», explica el santcolomenc, que afegeix: «López Garai confia en mi, i espero tornar-li la confiança amb bons partits i bon rendiment».

Forts defensant i sortint

L’equip ha encaixat un sol gol en els quatre darrers enfrontaments, aconseguint dos empats i dos triomfs que els han situat a la zona mitjana de la taula. «No encaixar gols és importantíssim, perquè implica que sempre tindràs oportunitats de puntuar. La defensa sempre ha estat una prioritat. Estem molt sòlids i contundents, i hem treballat bé la sortida de la pilota», afirma Tito.

Hi està d’acord Edgar Badia, qui no ha encaixat cap gol des que fa dos partits va tornar a l’equip després d’una lesió al maluc. «Llevat del partit a Oviedo, que se’ns va descontrolar una mica, en la resta hem mostrat una solidesa defensiva molt gran», apunta el barceloní, que creu que «les ocasions clares que hem rebut en contra han estat molt poques». Badia creu que aquesta és «la base principal de la nostra fortalesa», i afegeix: «L’any passat ens va donar moltíssims punts, i crec que ara ho estem tornant a agafar. Només hem sumat una victòria a casa, però l’hem merescuda en els tres partits».

Mèrit de tots

El porter destaca que aquest bon bagatge defensiu és «mèrit de tots, tant dels que juguen com dels que no ho fan tant». En aquest sentit, preguntat sobre el paper de Santamaría mentre ell estava lesionat, Badia indica que «és important que els jugadors que entrin que normalment no juguen tant puguin mantenir la línia de l’equip, i crec que Santamaría ho va fer».

Esperant la Cultural

Els roig-i-negres intentaran sumar aquest dissabte contra la Cultural el segon triomf consecutiu, i el tercer en el que va de temporada. «Acumula molts jugadors al mig del camp i a dalt. Això fa que faci molts gols, però també que pateixi defensivament», explica Tito, que ja s’ha estudiat el rival.

tracking