Diari Més

El Nàstic-Barça B, suspès per manca de forces de seguretat

Després d’una llarga reunió que va començar una hora abans del partit, el club local, amb el visiplau de la Lliga, decideix ajornar el duel

Reunió en el centre del camp entre els jugadors del Nàstic i el personal del club en el moment de la suspensió.

Reunió en el centre del camp entre els jugadors del Nàstic i el personal del club en el moment de la suspensió.Vicente M. Izquierdo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No hi va haver Gimnàstic de Tarragona-Barcelona B. A primera hora del matí pocs (però n’hi havia algún que sí) pensaven que perillaria el derbi català de Segona Divisió A. A dos quarts de nou de la nit s’havia de disputar, amb total normalitat, el duel corresponent a la setena jornada lliguera, però no va acabar sent així. La Lliga de Futbol Professonal (LFP) i la Real Federación Española de Fútbol (RFEF) hauran de comunicar quan es juga el partit, que es podria disputar a finals d’aquest mes d’octubre o a principis del pròxim mes de novembre.

Tal com es va desenvolupar el referèndum a Catalunya, els incidents van anar en augment. No només a Barcelona, on es van produir els majors altercats, sinó que també a Tarragona la vigilància havia d’incrementar-se. Aquesta circumstància motivava que els Mossos d’Esquadra havien de prioritzar, i el primer de tot era ser al carrer, i no al Nou Estadi. Quan el Nàstic va prendre consciència que no comptaria amb els Mossos al seu costat, va posar la llum d’alerta: reunió una hora abans del partit.

Aquesta trobada va tenir dos punts. El primer va ser en el moment en què el club va avisar que el partit podria disputar-se a porta tancada. Quedava mitja hora per iniciar-se l’enfrontament, i l’afició esperava fora, sense saber què succeïa. Preguntaven, molts sense obtenir la resposta. Igual que els mitjans de comunicació. Però res de res. Fins que, quan faltava una mica més de vint minuts per iniciar el duel, quan un grup de responsables del Nàstic, capitanejat per Josep Maria Andreu, va fer gestos que allí no hi hauria partit. Llavors, tocava comunicar-ho a la plantilla, primer, i després a l’afició, encara que continués fora del Nou Estadi.

Els comunicats

Instants després, el club comunicava als futbolistes, en una rotllana sobre el verd del Nou Estadi, que no hi hauria partit, que el Nàstic-Barça B es disputaria en un altre moment. Per megafonia també es va sentir i, tot seguit, arribava als mitjans de comunicació un escrit que resava el següent: «El Gimnàstic de Tarragona SAD, amb el vistiplau de LaLiga, la tripleta arbitral i els dos clubs, confirma la suspensió del partit. El club ha enviat un comunicat a LaLiga sol·licitant la suspensió del partit, i ha acceptat la petició després que la seguretat dels socis no estigués garantida per l’absència de Mossos».

Tot seguit, roda de premsa, on Andreu va afegir el següent al comunicat: «Davant de la situació que s’està vivint a Catalunya, hem demanat a la Lliga de Futbol Professional la suspensió del partit, ja que no teníem garantida la seguretat per jugar un partit de futbol». Finalment, l’últim a dir la seva va ser la pròpia LFP, que va emetre un comunicat on explicava que «queda ajornat el partit davant de la confirmació per part dels Mossos de l’absència de prestació de serveis de seguretat que havien confirmat a LaLiga en el dia d’ahir, i al llarg del dia d’avui. Així mateix, els Mossos han confirmat que no garanteixen els serveis de seguretat prestats per la UCO. Davant d’aquestes circumstàncies, LaLiga confirma que el partit queda ajornat».

A tot això, l’afició, a la seva. Cridant fora del Nou Estadi, esperant a la sortida dels jugadors, i deixant ben clar que a ells no els va això del referèndum. «Del Nou Estadi, fora política», cridaven al voltant d’una trentena d’aficionats, que van saludar als futbolistes i que, amb total seguretat, també estaran presents quan el partit es disputi, sigui el dia que sigui.

tracking