Els exroig-i-negres es guanyen la titularitat als clubs de Segona

Els casos d’èxit de Folch, Benito i Martínez contrasten amb la falta de minuts de Codina o Chrisantus

Ramón Folch s'ha convertit en un jugador imprescindible al mig del camp dirigit per Anquela.

Els exroig-i-negres es guanyen la titularitat als clubs de SegonaReal Oviedo

En general, els jugadors que van abandonar la disciplina roig-i-negra aquest estiu s’han fet amb un lloc destacat en els seus clubs d’origen en l’arrencada de la temporada 2017-2018. Això és especialment cert en el cas dels que s’han quedat a la categoria de plata espanyola. A l’altra cara de la moneda hi ha el porter Jordi Codina –encara inèdit, com l’any passat, aquesta temporada a la banqueta del Fuenlabrada– i el decepcionant Macauley Chrisantus, que només ha jugat 33 minuts des que va arribar a principis d’aquest mes al Pas Lamia 1964 de la lliga grega.

El mariscal blau

Com era d’esperar, un dels casos més exitosos ha estat el del reusenc Ramon Folch, que en poc més de dos mesos s’ha convertit en una peça imprescindible dirigint la medul·lar del Real Oviedo. El migcentre va ser un dels líders de l’única derrota que han encaixat els roig-i-negres fins ara, el 3-0 al Carlos Tartiere. Folch ha disputat tots els minuts dels partits de lliga a les ordres de l’entrenador Anquela.

Els laterals del Saragossa

Els dos laterals titulars del CF Reus Deportiu de la temporada passada van rebre ahir la visita del que havia estat fins fa poc el seu màxim rival: el Gimnàstic de Tarragona. Les lesions han estat l’única cosa que els ha impedit disputar tots els minuts del Saragossa en lliga a les ordres d’un altre ex roig-i-negre, Natxo González. A la banda dreta, Alberto Benito va haver de deixar –per primer cop en aquesta lliga–– el terreny de joc a la mitja part del partit d’abans d’ahir contra els tarragonins, per un trencament fibril·lar al bessó esquerre que el deixarà un mes de baixa.

A la banda dreta, Ángel Martínez ho ha jugat tot llevat de l’estrena al camp del Tenerife, que es va perdre per problemes musculars. A banda de ser titulars, els dos jugadors s’han estrenat en l’apartat ofensiu amb sengles assistències de gol. Martínez va fer la passada del primer dels dos gols de Borja Iglesias en la victòria contra el Córdoba, mentre que Benito va fer l’assistència del gol de Buff en la derrota a Lugo.

Menys protagonisme

Pel que fa als de Segona B, Melli i Albístegui han gaudit de força protagonisme al seu nou club, el Mirandés, tot i no ser indiscutibles. El central ha estat titular en tres dels sis partits, i en un quart va disputar els darrers cinc minuts. En l’últim enfrontament, aquest diumenge, va aconseguir marcar el gol de l’empat contra el filial de l’Athlètic de Bilbao. Pel que fa al migcentre, després de jugar els tres primers partits sencers, en els tres últims només n’ha disputat un, i va ser substituit als deu minuts de la represa.

Jugadors com Babic, Jorge Díaz i Chrisantus han buscat protagonisme en lligues estrangeres, amb sort dispar. El bosni ha jugat cinc dels vuit partits amb l’Estrella Roja, mentre que l’uruguaià ha sortit de titular en tots els partits amb el Panetolikos grec, sense poder estrenar-se encara com a golejador.