Diari Més

Nàstic i CF Reus empaten en el límit salarial que els permet la Lliga

El club de la ciutat de Tarragona pot gastar en salaris 4.576.000 euros, 38.000 euros més que l’entitat del Baix Camp

Manu Barreiro, durant el Nàstic-Albacete d'aquest diumenge al Nou Estadi.

Nàstic i CF Reus empaten en el límit salarial que els permet la LligaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Lliga de Futbol professional ha oficialitzat el topall que pot gastar cada club de Segona Divisió A en concepte de salaris. Ni un euro més de l’estipulat per aquest ens pot ser gastat. Els clubs estan vigilats constantment a nivell financer i la Lliga sap que cap d’ells pot saltar-se les normes en l’aspecte econòmic.

Segons les dades que ha facilitat la mateixa Lliga, el Gimnàstic de Tarragona pot gastar en concepte de sous 4.576.000 euros durant la temporada 2017-18. Pel que fa al CF Reus, la despesa no podrà superar mai els 4.538.000 euros. Per tant, els dos conjunts tarragonins que competeixen a la Segona Divisió A tenen unes possibilitats econòmiques gairebé idèntiques segons els criteris que marca la LFP.

Aquesta xifra és la que els dos clubs poden gastar en els jugadors de la primera plantilla, el primer entrenador, el segon entrenador i el preparador físic. Si es produeix alguna destitució, com ha passat en el cas del Nàstic, el que es paga d’indemnització també entra en aquests més de quatre milions d’euros. O sigui, que l’import que el Nàstic ha pagat a Lluís Carreras per acomiadar-lo ja són diners que s’han de restar dels 4,576 milions d’euros. Per tant, com que s’ha de comptar la nòmina del nou entrenador, en aquest cas Rodri, el club grana té menys marge per tancar el límit salarial de la plantilla.

El Nàstic és el 19è equip que més pot gastar en salaris a Segona A o, el que és el mateix, el quart que menys despesa pot realitzar. Per la seva banda, el CF Reus és el penúltim, i només el supera en aquesta taula el Lorca, que és l’entitat, amb molta diferència, que menys pot gastar: 3.775.000 euros.

El Barça B

A l’altra cara de la moneda apareix el Barça B. El conjunt que entrena Gerard López és tot un privilegiat a la categoria, tot i ser un nouvingut a Segona A. Més de 18 milions d’euros pot gastar aquest equip, el qual té l’avantatge de ser el filial d’un dels clubs més grans del món. El Granada és el segon en aquesta classificació, amb 17.869.000 euros, mentre que el podi d’honor el completa l’Osasuna, amb 13.250.000 euros.

La despesa que poden tenir tots els clubs es calcula en funció de diversos factors. La classificació de la passada temporada, els ingressos, la publicitat... Tot suma per a la LFP a l’hora de comptabilitzar una despesa que mai superi les possibilitats dels clubs.

tracking