La primera victòria ja és al sac

Máyor dóna al CF Reus el primer triomf de la temporada (1-0) amb un golàs a sis minuts del descans

Juan Domínguez, en una acció, i Máyor d'esquenes.

La primera ja és al sacCF Reus

El CF Reus suma el primer triomf del curs, i ho fa basant-se en un Máyor que ha estat la referència ofensiva dels tarragonins en tot moment i que s’ha cansat de baixar pilotes i de lluitar contra els centrals. El millor jugador del partit, juntament amb un Carbia que ha sortit com a refresc, marcat l’únic gol dels 90 minuts a les acaballes del primer acte, en rematar una gran centrada lateral en la qual s’ha desfet a la perfecció dels defensors que el perseguien.

Edgar Badia no ha arribat a temps de recuperar-se de la seva lesió, i ha estat Roberto Santamaría l’encarregat d’estar sota pals. La seva bona actuació a la Copa del Rei bé es mereix un vot de confiança per part de l’afició, que ja sap que té dos porters de categoria.

La resta de l’equip, més o menys l’esperat, sense Carbia a dalt i amb Máyor fent de boia i com a màxima referència en totes les jugades, acompanyat als cantons de Cámara i de Ricardo Vaz.

El mateix Máyor ha estat el gran protagonista ofensiu del seu equip. Gairebé totes les accions buscaven la pentinada del punta, que sempre li ha guanyat la partida als dos centrals del Numancia. El problema arribava a l’hora d’estar encertats en les segones jugades i en els rebots, ja que els sorians, sense fer gaire soroll, demostraven un gran ordre defensiu.

Una llacuna al darrere dels visitants podria haver significat el primer gol del Reus, però no ha pogut ser. Una gran passada interior d’Álex Menéndez als set minuts de joc ha acabat a peus de Cámara, qui ha disparat amb cama esquerra amb la sort que Aitor Fernández no ha pogut blocar bé l’esfèrica. Máyor, que voltava per allí, no ha estat capaç de connectar amb el cuir.

Però Máyor és massa Máyor. El punta no podia marxar als vestidors sense el seu gol. No n’havia marcat cap aquesta temporada, i necessitava treure’s aquesta espina. Ho ha fet quan mancaven sis minuts per concloure el primer temps, i després de rematar un servei de falta magistral botat per Álex Menéndez. S’ha enlairat el punta de l’entitat reusenca i ha fet inútil l’estirada d’Aitor Fernández.

López Garai ha demostrat una gran intel·ligència a la segona meitat. Vaz ha vist la cartolina groga i el tècnic del CF Reus ha cregut oportú apartar-lo del terreny de joc i, de passada, jugar la seva carta amagada: Fran Carbia. El menut davanter, com sempre, s’ha deixat la vida sobre la gespa, en una gran lliçó d’entrega, velocitat i sacrifici.

De fet, en el 57’ gairebé protagonitza la sentència del partit. Ha estat en una pilota llarga que ha recollit prop del centre del camp, ha corregut, ha trepitjat línia de fons i, sense mirar, ha fet la passada de la mort a un Cámara que, sol davant del porter, no ha decidit bé i ha disparat al ninot.

El Numància va començar a entrar en el partit, al mateix temps que Edgar Hernández es preparava per entrar i donar descans a un Máyor que s’ho va deixar tot a la gespa. 72 minuts va aguantar.

Carbia, a set minuts del final, va poder marcar el segon, gràcies a una jugada en solitari per banda esquerra, en la qual ho ha volgut fer tot sol, encara que el seu tret ha marxat molt alt. Ha patit el Reus fins el final, però s’ha emportat un merescut triomf.

FITXA TÈCNICA

CF REUS

Santamaría, Miramón, Omo, Íñiguez, Álex Menéndez, Tito, Gus Ledes, Juan Domínguez, Vaz (Fran Carbia, 55’), Máyor (Edgar Hernández, 72’) i Cámara (David Haro, 86’)

NUMANCIA

Aitor Fernández, Medina, Escassi (Guillermo, 76’), Dani Calvo, Ripa, Diamanka, Íñigo Pérez, Marc Mateu, Pablo Valcarce (Nieto, 62’), Manu del Moral (Higinio, 62’) i Pere Milla.

GOLS

1-0, Máyor (39’)

ÀRBITRE

Iñaki Vicandi Garrido (basc). Va mostrar la targeta groga als locals Ricardo Vaz i Gus Ledes; i als visitants Dani Calvo, Ripa i Higinio.