Falta de contundència

Al contrari que l’Oviedo, el Reus no aprofita les ocasions del seu bon inici i acaba encaixant la primera derrota de la temporada

Badia frustra una de les moltes accions de perill creades per l'Oviedo.

El Reus sucumbeix a l'efectivitat de l'OviedoLaLiga

El CF Reus Deportiu no va aprofitar ahir el seu bon inici de partit i va acabar golejat a casa de l’Oviedo (3-0), el primer rival que ha batut els reusencs. Els blaus van aconseguir trencar ahir la sensació de solidesa defensiva que va acompanyar els roig-i-negres la temporada passada, i que havien exhibit també en els dos primers partits. No tant pels tres gols, on hi va haver en general més mèrit local que demèrit visitant, sinó per la gran quantitat d’ocasions amb què els blaus podrien haver ampliat el seu marcador. Els roig-i-negres també en van tenir però, un cop més, van tornar a contagiar-se de la falta d’efectivitat que arrosseguen des de la pretemporada.

El CF Reus Deportiu va sortir al terreny de joc amb valentia, amb ganes de començar donant un cop de puny sobre la taula del Carlos Tartiere. Sense avassallar els locals, sí que va guanyar el control de la possessió i va generar les ocasions més clares en l’arrencada del partit. Íñiguez va tenir la primera al minut 2. Igual com ja havia fet diumenge passat contra el Nàstic, va connectar una centrada de córner amb un cop de cap que va sortir no massa lluny de la porteria, ahir regentada per Juan Carlos.

Máyor va tenir-ne una altra deu minuts més tard. Borja Fernández, que ahir va ser un dels millors, va rebre una passada a l’espai que va aprofitar amb un cop de tacó, deixant la pilota morta al punt de penal perquè rematés l’alacantí. La defensa local, molt atenta, va bloquejar el xut abans que pogués crear problemes al seu porter.

De mica en mica, l’Oviedo va anar guanyant terreny al roig-i-negres, i els avisos ofensius van canviar de color. El 4-4-2 dels asturians va donar més control als roig-i-negres al cercle central, però gairebé va anul·lar les bandes, les corretges que havien transmès amb tanta rapidesa l’atac reusenc en el partit de diumenge contra el Nàstic. Al Reus se li anava fent cada cop més feixuc sortir del seu camp, i cada cop anava perdent pilotes més compromeses. En la primera va arribar un xut llunyà de Cotigno, després una passada a l’espai de Berjón que Johansson va controlar malament, donant temps a Badia per sortir i fer-se amb el control de l’esfèrica abans que pogués disparar, i després una centrada dins de l’àrea que Toché va rematar amb el pit, molt desviada.

Al minut 26, Olmo va haver de rebutjar una altra pilota dins de l’àrea reusenca, que va anar a parar als peus de Christian. Aquest va enviar una pilota bombejada a Toché que, d’esquenes a la porteria d’Edgar Badia, no va dubtar a engaltar-la de xilena, enviant-la forta i col·locada al fons de la xarxa per l’esquerra de Badia. Quan els reusencs encara s’estaven sobreposant del cop, Folch va rematar des de la frontal un rebuit de Badia, que va sortir no gaire lluny del pal dret del porter reusenc.

Després del remat de Folch, Máyor hauria pogut canviar el signe del partit sol davant del porter però, igual com va passar diumenge amb Querol, la pilota va morir a les mans del guardià dels tres pals. Sempre murri, sempre atent, l’alacantí va aprofitar un embolic entre els dos centrals de l’Oviedo quan aquests intentaven rebutjar una passada llarga sense perill aparent. Máyor va veure abans que ningú que se li obria un pou de petroli, però a l’hora de definir va xutar al cos del porter, desaprofitant l’ocasió més clara que els roig-i-negres van tenir ahir.

El cop rebut i el cop fallat van afectar els ànims roig-i-negres, que van passar uns minuts de desconcert. Edgar Badia va haver de fer d’Edgar Badia amb un remat dificilíssim d’aturar de Linares, que va superar Olmo i Íñiguez amb un retall. A Borja Fernández li estaven sortint les coses, i va intentar infructuosament contagiar-ho a l’equip animant-los amb gestos. Just abans del descans, va ser Johansson qui va estar a punt de fer el 2-0, amb un xut que va enviar fora quan s’havia quedat també sol davant de Badia.

Cop matiner

L’Oviedo va sortir al segon temps amb el mateix impuls amb què ho havia fet el Reus en el primer. Al contrari que els del Baix Camp, però, els blaus sí que van treure rèdit d’aquesta arrancada. Després que Edgar Badia aturés un remat de Verdés que s’havia enverinat, va arribar la jugada del 2-0. El parell de cames fresques de Pucko van recollir una passada a l’espai després de guanyar l’esquena a Álex Menéndez, que debutava al lateral esquerre que fins llavors havia ocupat Miguel García. Pucko va arribar fins a la línia de fons, just a temps per enviar-li una passada a Toché, que es va avançar a la defensa roig-i-negra per rematar novament l’esfèrica al fons de la xarxa.

En part perquè el gol els va espavilar, i en part també perquè el 2-0 va tranquil·litzar l’Oviedo, després d’allò els reusencs van anar guanyant el control del partit, fabricant ocasions, tot ique no serien tan clares com les que havien tingut fins llavors. També hi va ajudar l’entrada de Domínguez que, juntament amb Gus Ledes i Borja Fernández, van convertir el cercle central en una zona de confort roig-i-negra. Un error d’Olmo en la passada, desaprofitada per Berjón, va ser l’únic element inquietant dels locals en aquells minuts. Pels visitants ho van provar Vaz, Haro, Edgar Hernández, Ledes i Carbia, però per mitjà de xuts o remats tous que no van posar gaire problemes al porter local. Al minut 87, Rocha va arrodonir el resultat per l’Oviedo amb una falta que va clavar per l’escaire esquerre de la porteria de Badia.

OVIEDO

Sánchez, Cotugno, Christian, Verdés, Carlos Hernández, Ramon Folch, Johannesson (Pucko, 45’), Hidi (Rocha, 45’), Saúl Berjón, Linares (Mossa, 74’) i Toché.

CF REUS

Edgar Badia, Miramón, Olmo, Íñiguez, Menéndez, Tito (Juan Domínguez, 56’), Ledes, Borja, Haro (Fran Carbia, 74’), Ricardo Vaz (Edgar, 64’) i Máyor.

GOLS

1-0, Toché (26’). 2-0, Toché (48’). 3-0, Rocha (88’).

ÀRBITRE

Santiago Varón Aceitón (Balear). Ha mostrat groga al local Hidi i al visitant Ledes.