Desastre grana

El Nàstic cau golejat 0-4 contra l'Sporting després d'un partit pèssim

Omar Perdomo, durant el partit.

Desastre granaCristina Aguilar

Desastre total el viscut al Nou Estadi. Un Sporting de Gijón que no va fer precisament un partit brillant va golejar al Nàstic (0-4). Aprofitar les errades d’un Nàstic pèssim tant a nivell defensiu com en la construcció del joc. Això és el que va fer el conjunt de Paco Herrera, que va humiliar durant 90 minuts a un Nàstic que ha començat molt malament la temporada i que sembla que ha entrat en un pou negre del que li costarà sortir.

Dues sorpreses majúscules en l’onze de Lluís Carreras. La primera, la inclusió d’Eddy Silvestre en el centre del camp, en comptes del lesionat Sergio Tejera i, la segona, la d’Uche per Manu Barreiro. El gallec havia estat realment malament en els dos primers partits de Lliga, i calia descansar.

A la porteria, finalment l’escollit ha estat José Perales, en comptes de Bernabé Barragán, que no deu estar entenent què passa amb la seva situació. Fitxat de l’Atlètic de Madrid, i no juga ni quan Dimitrievski marxar amb la seva selecció.

Els sis o set primers minuts del Nàstic han estat potser la millor arrencada de la temporada, però el partit ha canviat radicalment en el minut 8, quan Xavi Molina s’ha marcat un gol en pròpia porteria. El de la Canonja no ha pogut refusar cap a fora un córner que havia rematat de cap un rival, i el 0-1 ha fet molt de mal.

Després del primer, el segon. Vuit minuts més tard, Stefan ha rebut una bona passada a l’espai i s’ha quedat sol davant de Perales. Una mica escorat, però sense oposició, ha disparat creuat i ha pujat el segon.

Amb un 0-2 és realment complicat tenir ordre, el que més li calia al Nàstic. Empenta, però no suficient. Juan Delgado estava horrorós, Uche feia el que podia dins de les seves possibilitats físiques. A deu minuts del final, Delgado, Eddy Silvestre i Maikel Mesa ho provaven des de molt lluny, però no hi havia manera.

I, amb aquestes, arribava el tercer. Rubén García aprofitava una errada del rival per situar-se al davant de Perales i sentenciar abans del descans.

El partit estava ja sentenciat, però els despropòsits del Nàstic no han acabat aquí. El Nàstic no encadenava cap acció que pogués ser ni tan sols potable. El centre del camp desapareixia i, mentrestant, Lluís Carreras, apostava per donar entrada a Stephane Emaná per Gaztañaga. No serviria absolutament de res.

No hi havia absolutament res a fer. L’afició ho sabia, abandonava el camp poc a poc, conscient el ridícul que estava presenciant. Però encara quedaria un més, el de penal, un penal ben xiulat i ben disparat. En un contraatac, Santos es quedava sol davant de Perales, qui només podia cometre pena màxima. Santos pujava el gol, el quart, el que servia per arrodonir una tarda màgica pels visitants.

NÀSTIC

Perales, Suzuki, Xavi Molina, Perone, Javi Jiménez, Gaztañaga (Stephane Emaná 52’), Eddy Silvestre (Juan Muñiz, 68’), Maikel Mesa, Omar, Uche, Delgado (Bustos 58’)

SPORTING

Mariño, Lora, Álex Pérez, Barba, Canella, Sergio, Moi Gómez (Álex López, 74’), Carmona, Santos (Borja Viguera, 83’), Stefan (Castro, 76’) i Rubén García

GOLS

0-1, Xavi Molina en pròpia porta (6’); 0-2, Stefan (16’); 0-3, Rubén García (47’); 0-4, Santos de penal (63’)

ÀRBITRE

Adrián Cordero Vega (Càntabre). Va mostrar la cartolina groga als locals Uche i Perales; i al visitant Lora