Diari Més

Trentin guanya i excita a Tarragona

L’italià s’imposa a la quarta etapa de la Vuelta després d’un final d’infart en què avança Juan José Lobato gràcies a un gran esprint

Matteo Trentin, instants després de creuar la línia de meta, a Camp Clar. L'italià es va fer amb l'etapa gràcies a un gran esprint final que va fer les delícies dels espectadors.

Trentin guanya i excita a TarragonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quantes tardes d’alegria que ha donat aquest esport que molts associen a les migdiades i a les hores en les quals un només té ganes d’estirar-se al sofà. El ciclisme té això, que pots estar dues hores sense aixecar la mirada, però que en un instant et fa vibrar i saltes del sofà, amb el mateix impacte que tindria en la ment d’un mateix un gol del mateix Diego Armando Maradona.

Doncs això és el que va passar aquest dimarts a Tarragona, en el moment de l’arribada a meta de la quarta etapa de la Vuelta Ciclista a España, que va situar la meta al barri de Camp Clar, en el que serà l’epicentre dels Jocs Mediterranis del 2018. Juan José Lobato (Lotto Jumbo) enfilava la darrera recta i, a pocs metres d’arribar a la línia de meta, va començar a notar l’alè de l’italià Matteo Trentin (Quick Step), qui el va poder avançar i va finalitzar guanyar una prova amb moltes caigudes, canvis de bici i, sobretot, una excessiva calor que va convertir en un infern la cursa per a molts dels competidors. Trentin completava el recorregut en un temps de 4.43’57, prop de cinc hores per completar el recorregut entre Escaldes Engordany (Andorra) i el centre de la ciutat tarragonina. 198,2 quilòmetres de recorregut per a les cames.

Ara bé, el jersei vermell que acredita al corredor líder de la Vuelta continua sent per a Cris Froome (Sky). Dos segons per sota, a la classificació general, apareix David De la Cruz (Quick Step).

Xavi Tondo

En el seu pas per la ciutat de Valls, la Vuelta va oferir un moment molt emotiu. Tots els presents van recordar a Xavi Tondo, ciclista que continua en el record tant de vallencs com de tots els amants d’aquest esport. Va ser, després del pas per la ciutat vallenca, quan es va començar a decidir l’etapa.

Molts es van il·lusionar amb el fet de poder guanyar a Tarragona, moltes sorpreses a l’inici de l’etapa, però a vuit quilòmetres de la meta, el Quick Step va posar-se al capdavant i va començar a definir el final de la prova. Juanjo Lobato, a tres quilòmetres i mig del final, va atacar intentant una sorpresa que pocs preveien, però Trentin no va deixar lloc als imprevistos.

El gran perjudicat per l’atac final de l’italià, Juan José Lobato, explicava després de finalitzar l’etapa que «em fot no haver guanyar». Trobava algunes explicacions el corredor de Lotto Jumbo, com per exemple que «crec que potser m’he precipitat, i hauria d’haver esperat que llancés l’esprint Trentin perquè anava a roda, però m’ha superat fàcilment al final».

Alcossebre

La localitat castellonenca d’Alcossebre acollirà aquest dimecres la cinquena etapa de la 72a Vuelta Ciclista a España, un traçat que no és d’alta muntanya, però que obligarà a tots els corredors a estar molt atents.

Castelló acollirà íntegrament aquesta etapa, que tindrà sortida a la localitat de Benicàssim i que acabarà a l’ermita de Santa Lucía d’Alcossebre, amb un recorregut de 175,7 quilòmetres. Els 3,4 últims quilòmetres seran en ascensió, amb què la duresa al final serà extrema.

tracking