Diari Més

El nord-americà Michael Balkovic nou jugador del CBT

Arriba a Tarragona per recuperar el nivell de joc que va demostrar en CD Virgen de la Concha i tornar a ser un referent en lliga EBA

Imatge del jugador durant la seva etapa al

El nord-americà Michael Balkovic nou jugador del CBTCaldwell University

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mike Balkovic s'incorpora al nou projecte del CBT per a la temporada 2017-2018. Balkovic, de 24 anys i 198cm d'altura, és un jugador interior, capaç de jugar en la posició de quatre i de cinc. Balkovic es va formar a la universitat de Caldwell, del la NCAA II, en el bàsquet universitari va ser un dels millors jugadors del seu equip. En el seu últim any a la universitat va anotar 16,6 punts per partit i va capturar 12,1 rebots.

Unes xifres que li van servir per fer el salt al bàsquet espanyol. Balkovic va signar la temporada 2015-2016 amb el CD Virgen de la Concha, de lliga EBA. En la seva primera experiència europea, Balkovic va ser un dels millors jugadors de tota la lliga, anotant 17,5 punts per partit i agafant 9 rebots. A més Balkovic va acabar la temporada amb percentatges de tir per sobre del 50%, tant en tirs de dos com en tirs de tres. En total, el jugador americà va acabar la temporada amb 21,2 crèdits de valoració. Però la gran progressió de Balkovic es va veure truncada després d'una greu lesió que el va mantenir apartat de les pistes durant tota la temporada 2016-2017. Ara arriba a Tarragona per recuperar el nivell de joc que va demostrar en CD Virgen de la Concha i tornar a ser un referent en lliga EBA.

Michael Balkovic és un jugador amb una gran capacitat d'anotació, és capaç de jugar prop de la cistella amb bons moviments de pivot, i a més té un bon rang de tir per anotar des de lluny. Destaca per la seva capacitat per agafar rebots en defensa i en atac. En defensa és un jugador intel·ligent i fort, en la seva única temporada al bàsquet espanyol va fer una mitjana de més d'un tap per partit.

Berni Álvarez, entrenador del CBT ha valorat la incorporació de Balkovic «és un jugador polivalent, amb Shepard buscàvem un 3-4, ara amb Balkovic buscàvem un jugador capaç jugar de 4 i de 5». Berni ha valorat la gran capacitat anotadora del nou pivot cebetista «és un jugador amb molta capacitat per anotar, és bo en el rebot, pot jugar de cara o d'esquena a la cistella, és un jugador dur». En aquest sentit, creu que «encara que no és un jugador que destaqui pel seu físic, gràcies a la seva duresa és capaç de defensar a quatres i cincs». Finalment, Berni Álvarez ha dit que «és un jugador que ve d'una lesió greu, això farà que vingui amb moltes ganes per recuperar el nivell que va tenir a Zamora, a més m'han parlat molt bé d'ell a nivell personal».

tracking