Diari Més

El Nàstic empetiteix al Barça

Els de Lluís Carreras empaten contra els blagurana (1-1) tot i anar per davant fins el 79'

Paco Alcácer falla una ocasió davant de Dimitrievski i de Djetei.

El Nàstic empetiteix al BarçaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sis anys després, el Barça ha complert la promesa de jugar un partit al Nou Estadi. Segons han venut des de Barcelona, un partit d’entrenament, però, en definitiva, el Barça ja ha trepitjat el Nou Estadi. Sense els Messi, Luis Suárez, Busquets, Piqué o Iniesta, però amb alguns internacionals de renom, els quals no han donat el nivell i han provocat que el Nàstic hagi estat molt superior durant els primers 45 minuts on, fins i tot, ha tingut temps de marcar un gol, anotat per Barreiro. Una gran diana de falta de Paco Alcácer a onze minuts del final ha igualat el marcador.

La gent ha gaudit de valent del partit, però el públic del Nou Estadi no ha perdonat que el Barça s’hagi presentat amb els suplents i, per aquest mateix motiu, les escridassades a l’equip de Valverde han estat constants durant tot el partit i abans de començar el duel. Escridassades a tothom excepte a Jordi Alba, que s’ha emportat una gran ovació en el seu retorn a Tarragona.

El Nàstic semblava el Barça, i el Barça semblava l’equip tarragoní. Pocs equips en tot el món li guanyen la possessió al club blaugrana, però el Nàstic, pel que es va veure al camp i sense les estadístiques a la mà, li va guanyar. O va estar-hi a prop.

El joc del Nàstic va ser infinitament superior al del rival de principi a fi. Els extrems, Juan Delgado i Omar Perdomo, de més a menys, van tornar bojos a Semedo i a Digne, respectivament. La pressió alta de Tejera va obligar al Barça a no sentir-se còmode en la sortida de pilota i, si a tot això se li suma l’encert golejador de Manu Barreiro, la cosa no pot funcionar millor.

El gallec, en el 11’, rematava al fons de la xarxa una bona acció per banda dreta de Perdomo que, després d’una jugada personal, trepitjava línia de fons i centrava ras perquè el gallec anotés davant l’impotent Cillessen.

Però no es va arronsar el Nàstic, comandat sempre ofensivament per Perdomo. L’extrem, en el 20, controlava una passada llarga i centrava, perquè Juan Delgado forcés un córner. En el 43’, disparava alt, amb molt de perill. El Barça, empetitit i sense les seves estrelles al camp, no podia fer res davant d’un Nàstic que era Goliat. Coses del futbol.

En el segon acte es van igualar més les forces. De fet, la iniciativa va ser blaugrana, encara que el Nàstic, en tot moment, va mantenir les formes. Aquest equip demostra que defensivament també té les idees molt clares.

Ocasió clara la que va tenir Aleñá, que va provar sort en el 52’ amb un tret llunyà. Dimitrievski, molt atent, va aturar l’esfèrica en dos temps.

En el lògic i esperat ball de canvis dels dos equips, gran aplaudiment per a Jordi Alba. L’afició guarda un gran record del lateral, extrem quan jugava al Nàstic cedit pel València, i l’hi va demostrar amb una gran ovació.

El Nàstic va poder mantenir-se per davant en el marcador durant 79 minuts. Molts, i gran mèrit per als tarragonins. I és que la qualitat d’un Barça sempre apareix en els partits. L’escollit per empatar va ser Paco Alcácer, qui va pujar el gol gràcies a una llunyana falta magistral. Dimitrievski, impotent, va fer l’estàtua. Però l’empat i les grans sensacions que ha deixat el Nàstic van ser el millor de la jornada. L’equip continua creixent.

FITXA TÈCNICA

Nàstic

Dimitrievski, Daisuke Suzuki (Kakabadze, 66’), Djetei, Bruno Perone, Abraham Minero (Javi Jiménez, 66’), Xavi Molina (Carlos Blanco, 46’), Maikel Mesa (Zahibo, 62’), Sergio Tejera (Juan Muñiz, 46’), Omar Perdomo (Rayco, 76’), Manu Barreiro (Stephane Emaná, 46’) i Delgado (Bustos, 71’).

Barcelona

Cillessen (Ter Stegen, 46’), Semedo (Douglas, 65’), Mascherano, Vermaelen (Marlon, 11’), Digne (Jordi Alba, 65’), Samper (Deulofeu, 65’), Sergi Roberto, Aleñá (André Gomes, 65’), Arda Turan (Munir, 46’), Paco Alcácer i Denís Suárez.

Gols

1-0, Manu Barreiro (11’); 1-1, Paco Alcácer (79’)

Àrbitre

Santiago Varón Aceitón (Balear). Va mostrar la targeta groga als locals Zahibo i Juan Muñiz; i al visitant Sergi Roberto

Incidències

El Nou Estadi va acollir 11.928 espectadors

tracking