Un començament de Primera pel Nàstic

El Nàstic de Carreras domina el Vila-real i convenç els aficionats imposant-se amb un 4-3-3 en el primer partit de pretemporada

Una jugada del partit de dissabte del Nàstic, que va aconseguir sotmetre els castellonencs.

Un començament de Primera pel NàsticCedida

Sí, era un enfrontament amistós. Sí, això tot just acaba de començar. I sí, no s’hi jugaven res. Tot això és cert, tant cert com que el Nàstic de Carreras es va estrenar en el primer partit de la pretemporada oferint una imatge gairebé impecable. Amb el 4-3-3 i demostrant amb fets la «valentia» que va prometre el nou entrenador en la seva presentació oficial, els grana no només van derrotar per 2-0 el Vila-real, un dels “ossos” de Primera divisió, sinó que, en un fet potser encara més important, van aconseguir dominar-los a sobre del terreny de joc.

Després d’una temporada que va ser agònica des del primer moment i que va acabar passant factura a diversos jugadors, els grana necessiten començar aquesta campanya amb bon peu. Com més aviat l’equip entri en una dinàmica guanyadora, més aviat faran passar pàgina a l’entorn i a l’afició. En aquest context, iniciar la pretemporada superant amb comoditat l’equip castellonenc ha suposat un cop d’efecte moral.

Bon rendiment dels nous

El primer partit de la nova era del Nàstic va servir per poder veure en acció cinc dels set fitxatges que els grana han realitzat fins el moment. El rendiment de les noves incorporacions ha estat immediat: quan només havien passat 16 minuts del primer temps el canari Omar Perdomo, va provocar amb la seva pressió un error del porter del Vila-real Pau, i va enviar per primer cop la pilota al fons de la xarxa des que Carreras seu a la banqueta dels tarragonins. En la primera part també van debutar Mesa, que va connectar bé al mig camp amb Tejera i Zahibo, i Abraham, cridat a ser el substitut de Mossa.

La solvència defensiva va ser una altra de les claus del partit: una pilota al pal del de Sansone en el minut 34 va ser l’única ocasió clara del submarí groc en la primera part. Per contra, els de Carreras van gaudir de diverses oportunitats per ampliar el marcador abans del descans, mitjançant Brugui, Manu Barreiro i Mario Gaspar.

La segona part del partit va servir per veure en acció tres cares noves: el centrecampista ofensiu Sandro Toscano, procedent del Badalona, i els jugadors del planter Alex Campos i Roger. L’encarregar d’ampliar el marcador, però, va ser un vell conegut de l’afició. Stéphane Emaná va demostrar que vol seguir sent una part important de l’equip el minut 75, amb un potent xut amb la cama dreta des de la frontal, impossible d’aturar.