Diari Més

El CF Reus es posa a rodar amb una plantilla que està a mig construir

Només ha arribat un fitxatge, el de Roberto Santamaría i, de moment, s’han donat onze baixes al primer equip

Aritz López Garai, vestit de curt en el primer entrenament de la temporada passada, serà ara qui dirigirà l'equip.

El CF Reus es posa a rodar amb una plantilla que està a mig construirOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot és a punt perquè el nou CF Reus comenci a rodar. Ara bé, aquest nou equip encara està a mig construir. El mercat d’estiu està sent una mica atípic per als equips que militen a la Segona Divisió A. Els fitxatges no arriben amb la fluïdesa habitual d’altres temporades i, aquesta circumstància, es produeix perquè els clubs no volen fer cap pas en fals per equivocar-se el mínim possible. A més, els futbolistes busquen els millors contractes, jugar a les màximes categories i poder aconseguir els millors avantatges per a ells mateixos. Per tot això, molts equips estan aturats, i el CF Reus no n’és una excepció.

El CF Reus d’Aritz López Garai arrencarà aquest matí els entrenaments de pretemporada, a partir de les deu i a l’Estadi Municipal de Reus. Ho faran amb una única cara nova, com és la del porter Roberto Santamaría, arribat del Mallorca, encara que hi haurà molts futbolistes de la passada temporada que brillaran per la seva absència. En total, hi ha onze jugadors del CF Reus 2016-17 que no estaran presents sobre el verd de l’Estadi.

A la porteria, no continua Jordi Codina, que ha marxat al Fuenlabrada, mentre que en defensa hi ha fins a quatre baixes. Alberto Benito i Ángel Martínez han decidit fitxar pel Saragossa, de la mà de Natxo González, mentre que Babic ha tornat a la Reial Societat després de finalitzar la seva cessió per una temporada. Melli, que acabava contracte, es troba actualment sense equip després de no haver renovat la seva vinculació amb l’entitat de la capital del Baix Camp.

Quatre baixes més s’han donat en el centre del camp del CF Reus, la posició que s’ha quedat, actualment, completament orfe. Cap futbolista dels que componen l’actual plantilla és mig centre nat, amb què aquesta és una demarcació que s’haurà de reforçar a consciència, amb un mínim de quatre futbolistes, que són els que han marxat.

Aritz López Garai ha abandonat el futbol en actiu per canviar el seu rol i seure a la banqueta roig-i-negra. L’altre centrecampista titular indiscutible durant la passada temporada, Ramon Folch, va decidir no renovar a Reus i marxar a l’Oviedo, per iniciar una aventura que ell entén més ambiciosa i que li servirà per fer un gran pas a una carrera que no para d’ascendir i que sembla no tenir sostre. El gran capità va marxar per la porta gran i Sergi Parés, màxim responsable de la direcció esportiva, sap que serà molt complicat suplir tant la seva baixa com la de López Garai. Tot i això, confia en poder aconseguir-ho.

Dos centrecampistes més que no continuen són Álex Albístegui i Marcos Tébar, que no comptaven pel club. El primer ha signat un contracte per dues temporades amb el Mirandés, acabat de descendir de Segona A i que s’ha fixat la meta de tornar a la categoria de plata. Per la seva banda, Tébar apunta a la Lliga Índia, encara que no s’ha concretat el seu destí.

Finalment, a la davantera és a la demarcació on hi haurà menys absències. Una, la de Jorge Díaz, era previsible tenint en compte que havia de tornar al Saragossa, el seu club d’origen. Després de rescindir amb els aragonesos, ha marxat a la Lliga Grega. Per últim, Macky Chrisantus tampoc segueix. Una temporada en la qual ha passat desapercebut en té tota la culpa.

Els amistosos

El club va informar ahir dels amistosos que ja té programats. Abans de tot, el dia 16 de juliol els reusencs marxaran cap a Rialp per realitzar l’habitual estada de pretemporada, fins el divendres dia 21, un dia abans de disputar el primer amistós, dissabte 22 de juliol, a Ascó. Cal recordar que, a més, el club reusenc prendrà part en la primera edició del Trofeu Emili Vicente, al camp del Lleida Esportiu, el dissabte dia 9 d’agost.

tracking