Bernat Verdú, del CA Tarragona, frega la medalla en el Nacional cadet

Espectacular debut el que va protagonitzar Mireia López amb la selecció espanyola, ja que es va imposar en la prova dels 100 metres tanques

Els esportistes del CA Tarragona, orgullosos.

Bernat Verdú, del CA Tarragona, frega la medalla en el Nacional cadetCedida

L’atleta del Club Atletisme Tarragona Bernat Verdú va aconseguir finalitzar en una excel·lent quarta posició final en la prova dels 300 metres tanques del Campionat d’Espanya cadet, que es va disputar a Múrcia durant el passat cap de setmana. En l’esmentat torneig, Mario Sánchez va aconseguir finalitzar com a semifinalista en les proves dels 100 i dels 300 metres llisos. Per la seva banda, Maria Falcó va ser quinzena a la taula classificatòria en el salt d’alçada, en el mateix cap de setmana en el que l’atleta juvenil Mireia López feia el seu debut amb la selecció espanyola en un encontre internacional a Àvila.

Bernat Verdú arribava al Campionat d’Espanya en un excel·lent estat de forma, una setmana després de proclamar-se campió de Catalunya. El jove atleta ho demostrava en les semifinals, en les quals va aconseguir el pas a la final en finalitzar segon i igualant la seva marca personal. En la final, corrent sense referències pel carrer número vuit, Bernat Verdú es va veure superat per altres tres atletes, encapçalats per Jorge García (Club Atlètic Olimpia) que li barraven el pas al podi, en una cursa en la què una errada en la col·locació de les tanques va fer invalidar totes les marques.

Mario Sánchez també va aconseguir quallar una excel·lent cursa en les sèries dels 100 metres llisos, sent capaç de finalitzar tercer, amb un temps de 11,83 segons, i podent assolir el pas a les semifinals. Poc després afrontava la semifinal dels 300 metres llisos, en la qual entrava tercer, amb un temps de 37,85 segons. Va poder quedar a un segon d’aconseguir el pas a la final. En les semifinals dels 100 metres llisos, Mario realitzava una gran remuntada per acabar novament tercer, però amb una marca de 11.95 segons, la qual no li permetia assolir el pas a una merescuda final.

Per la seva banda, Maria Falcó, també del club tarragoní, va poder debutar en uns campionats d’Espanya en la prova del salt d’alçada, en la qual finalitzava en quinzena posició en superar el llistó en 1,44 metres.

Mireia López

El mateix dissabte tenia lloc a Àvila la Copa Ibérica Juvenil Go fit Espanya-Portgal, en la qual es produïa el debut, a nivell internacional, de Mireia López amb la selecció espanyola, tot un èxit per al Club Atletisme Tarragona.

López es va aconseguir imposar en la prova dels 100 metres tanques amb unes excel·lents 14 segons i 30 centèsimes, per davant de Marina Covarrubias i de les dues atletes portugueses. Aquest gran resultat la va ajudar a aportar un bon grapat de punts a la victòria de l’equip espanyol en l’encontre.