Diari Més

Poliesportiu

La Paratriatló torna a situar Altafulla a l'elit de l'esport

Gran èxit participatiu i organitzatiu d’una cita que mira a Tarragona 2018

Un dels podis de la jornada.

La Paratriatló torna a situar Altafulla a l'elit de l'esportCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Copa del Món de Paratriatló d’Altafulla va desenvolupar-se aquest diumenge amb un èxit absolut, tant pel resultat dels esportistes espanyols com per l’organització, a càrrec de l’Ajuntament d’Altafulla i la Federació Espanyola de Triatló. La prova va començar puntualment a dos quarts de vuit del matí, i els paratriatletes van anar prenent les seves sortides a la platja d’Altafulla depenent de la seva categoria, i amb una àmplia representació espanyola que ha sumat un bon nombre de medalles a les vitrines.

Jairo Ruíz (PTS5), Héctor Catalá (PTVI), Kini Carrasco (PTS3), Eva Moral (PTWC) i Susana Rodríguez (PTVI) van aconseguir l’or; Alejandro Sánchez (PTS4) i José Luis García (PTVI), plata; i Daniel Llambrich (PTVI), medalla de bronze. En total vuit medalles, un bon botí per als espanyols sota una calor sufocant que va castigar encara més als triatletes de categoria elit que han competit a continuació en les proves elit de la Copa d’Europa i el Campionat Mediterrani de Triatló.

L’alcalde d’Altafulla, Fèlix Alonso, present durant tota la jornada, va realitzar una valoració molt positiva de les competicions. «Cal destacar que el dia ens ha acompanyat, cosa que és fonamental perquè en aquest tipus de competicions es necessita molta infraestructura i el treball d’un gran nombre de voluntaris. Amb els que comptàvem de sobres a causa del suport que brinden els veïns de la nostra localitat que sobrepassen les necessitats plantejades a priori i que es bolquen en el bon funcionament de la cursa».«Ha estat una ocasió perfecta de viure una experiència que ha servit com a pròleg dels Jocs Mediterranis que acollirem l’any que ve, i que, de ben segur, que serà un èxit amb el treball en equip del nostre ajuntament, l’ITU, la FETRI i la Federació Catalana», va afegir.

Santiago i Abuín, protagonistes

Altafulla va acollir també la celebració de dues competicions internacionals en què els triatletes de la Federació Espanyola de Triatló van ser grans protagonistes, amb Inés Santiago i Uxío Abuín com a màxims exponents. La Copa d’Europa de Triatló d’Altafulla també posava en joc els títols de Campions de triatló de l’Associació de la Mediterrània, que va comptar amb victòries espanyoles, gràcies al primer lloc aconseguit per Uxío en la cursa masculina i el segon obtingut per Inés en la femenina .

tracking