Diari Més

Alpinisme

Òscar Cadiach fa la primera punta d'aclimatació fins el camp 2 del Broad Peak

Diu que està «molt bé» i que es troba millor que «en anteriors ocasions»

Cadiach, abans de marxar cap a la seva nova aventura.

Òscar Cadiach fa la primera punta d'aclimatació fins el camp 2 del Broad PeakCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Òscar Cadiach, que està intentant completar tots els vuit mils provant l'ascens al Broad Peak, ha assegurat, en una trucada al programa El Pont de Mahoma de Tarragona Ràdio, que està «molt bé» i que es troba «molt millor que en anteriors ocasions».

Han tingut, això sí, molt mal temps per sobre dels 6.000 metres, amb vents superiors als 70 quilòmetres per hora. Estan negociant el trasllat al seu país d’un dels integrants de l’equip internacional que acompanya Cadiach, l’alemany Stefan Diez, que no es troba bé a causa dels efectes d’una manca d’aclimatació.

L'equip del trekking que va acompanyar Òscar Cadiach fins el camp base, amb el tarragoní Sebastià Poy i els catalans Isolda Vallvè i Emili Xaus, ja ha arribat aquest dijous al poble d’Askole, després de fer el camí de tornada per la glacera del Baltoro. Des del camp base del Broad, Cadiach ha mostrat la seva preocupació pel que està passant al Nanga Parbat, on caldrà esperar fins el cap de setmana vinent per fer un segon intent de rescat del basc Alberto Zerain i l’argentí Mariano Galván, dels que no se’n sap res des de dissabte passat.

Als membres de l’expedició de Cadiach no els havia arribat la noticia fins el Broad Peak. Tots ells van coincidir a Islamabad, en arribar al país. Cadiach espera que tot plegat tingui un bon final i manté oberta l’esperança de localitzar-los. Diu que tant l’Alberto com el Mariano són molt forts. Ara, al Broad Peak, tenen uns dies de mal temps i esperaran a una propera finestra favorable per seguir amb una nova aclimatació en altura, per plantejar-se més endavant un possible atac al cim.

L’alpinista tarragoní pot completar en aquesta muntanya del Pakistan la seva llista per convertir-se en el primer català en coronar els 14 vuit mils de la terra sense utilitzar oxigen artificial.

tracking