Diari Més

L'1x1 del CF Reus 2016-17

Natxo González i els seus han quallat una gran temporada, que ha servit per a aconseguir una permanència històrica

El CF Reus aconsegueix una última victòria a l'Estadi contra el Valladolid

El CF Reus aconsegueix una última victòria a l'Estadi contra el ValladolidCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

EDGAR BADIA

Meravellosa la temporada del que ha estat segurament el millor porter de tota la Segona Divisió A. Algun equip de Primera s’ha interessat en ell, i no és estrany després de veure la seva seguretat i d’assistir a les seves aturades impossibles.

JORDI CODINA

Ha passat completament desapercebut, ja que el seu competidor no ha deixat lloc a dubtes. Gran professional que ha ajudat a fer millor a Edgar Badia però que ha gaudit de moltes menys oportunitats de les que s’esperava.

ALBERTO BENITO

Si Edgar ha estat el millor porter de la categoria de plata, el d’Altafulla ha resultat, potser, el millor lateral dret de tots els de Segona A. Ha combinat actuacions excel·lents amb gols que quedaran per al record dels aficionats del CF Reus.

JOAN CAMPINS

Arribar del Barça i adaptar-se no és gens senzill, i menys encara en un joc tan diferent al del CF Reus. Li ha costat jugar i, fins i tot, li ha passat per davant Jorge Miramón, que no és lateral dret nat. Vol jugar més la pròxima temporada.

JESÚS OLMO

És la seguretat personificada. Aquest jugador ha jugat sempre que ha estat disponible i, tot i la seva veterania i un físic que, en ocasions, li juga males passades, ha estat el gran mur dels reusencs a la rereguarda.

PICHU ATIENZA

No és el central més ràpid de la categoria ni el que millor desplaça la pilota. Tot i això, és un mur al darrere i, quan se li demana jugar senzill, ho fa a la perfecció. Una gran promesa del futbol que va estar a punt de fracassar i que ara veu la llum.

MELLI

Li pesen els anys. Tot i que ha tapat molt bé els forats que anaven sortint a l’equip, tant a l’eix de la defensa com al lateral, se l’ha vist lent. Ha suplit la seva forma física amb la intel·ligència que sempre l’ha caracteritzat sobre la gespa.

BABIC

No és comprensible que la Reial Societat cedeixi un jugador d’aquesta qualitat al CF Reus i que jugui tan pocs partits. Possiblement tornarà a marxar cedit, ja que té aptituds per arribar a ser un central de categoria.

ÁNGEL MARTÍNEZ

Ha estat el lateral esquerre de la temporada, fins que Alberto Benito va guanyar-li el lloc a causa de la reconversió de Miramón a carriler dret. És segur en defensa i cada vegada s’atreveix més a aventurar-se a l’atac. L’ha fitxat el Saragossa.

MIGUE GARCÍA

Molt irregular la temporada d’aquest futbolista. No trigava gaire a sortir de l’equip després d’entrar-hi. Ángel li va guanyar el lloc i, a finals de temporada, també es va veure a la suplència per culpa del gran rendiment d’Alberto Benito, també a cama canviada.

RAMON FOLCH

El gran capità marxa després de la millor temporada de la seva carrera. En la seva maduresa futbolística, el jugador reusenc ha estat el millor recuperador del campionat lliguer i un dels millors passadors. També ha marcat gols importants i s’ha guanyat el dret a decidir el seu futur.

ARITZ LÓPEZ GARAI

Imprescindible. Un líder dins i fora de la gespa, circumstància que l’ha ajudat a convertir-se en el nou entrenador del primer equip. Ha estat la parella perfecta de Ramon Folch, un jugador que va arribar per aportar experiència i que ha complert la seva escomesa a la perfecció.

ÁLEX ALBÍSTEGUI

Mala temporada d’un futbolista que no ha donat la talla quan se l’ha necessitat. És cert que era complicat entrar amb la parella Folch-López Garai funcionant tan bé, però també ho és que no ha aprofitat les oportunitats de què ha disposat.

MARCOS TÉBAR

Fitxatge de Sergi Parés durant el mercat d’hivern que arribava per substituir la marxa de Rafa García. No ha brillat en excés, però ha estat suficient la seva presència per donar aire als dos centrecampistes titulars quan han necessitat descans o quan han causat baixa.

RAFA GARCÍA

La seva falta de minuts el va empènyer a marxar de l’equip. Després d’abandonar el club, va fitxar pel Ràcing de Ferrol, on ha jugat nou partits. A Reus, només va jugar un partit com a titular i dos sortint des de la banqueta.

VITOR SILVA

S’ha passat més de mitja temporada lesionat, però quan ha trepitjat la gespa sempre ha deixat mostres de la seva qualitat. El portuguès vol tenir un any amb continuïtat, i aquest pot ser el de la temporada 2017-18.

GUZZO

Li va costar entrar a l’equip. Combina grans accions amb desconnexions a la gespa. Amb paciència, pot arribar a ser un gran jugador i ja compta amb una temporada d’experiència a la Lliga.

JORGE MIRAMÓN

Com a mitja punta o partint de banda esquerra tenia qualitat de sobres, encara que estava mancat de sacrifici, una característica que ha recuperat i potenciat amb el seu nou rol com a lateral dret de l’equip. La pròxima temporada serà un ‘2’ a tots els efectes.

RICARDO VAZ

Massa intermitent aquest jugador. No acaba d’explotar i desespera en moltes ocasions. El club sap que el portuguès té molt de futbol a les botes, però aquest no és capaç de demostrar-ho. No ha aconseguit fer-se amb la titularitat.

JORGE DÍAZ

A principis de temporada va quallar dos partits que el van elevar a categoria d’estrella. Amb el pas de la temporada, però ha anat tornant a la terra per convertir-se en un jugador de segones parts. Torna al Saragossa, qui l’havia cedit al CF Reus.

DAVID HARO

Corre, corre i corre. La seva principal arma és la velocitat, i és un d’aquells futbolistes que tant agraden als entrenadors que busquen sorpresa i contraatac. Li manca orientació al camp, però ha protagonitzat un bon final de temporada.

DAVID QUEROL

Sense sort amb lleus lesions, l’ha salvat la seva polivalència. Combina accions o desespera amb d’altres en les quals destrossa a les defenses rivals. El públic està amb ell. No ha estat un fixe aquesta temporada i vol guanyar protagonisme.

FRAN CARBIA

Máxim golejador de l’equip amb set dianes juntament amb Máyor. Gran debut del tarragoní a la Segona Divisió A. Un futbolista que es vol obrir camí en el món professional i que pot jugar en qualsevol de les posicions de la davantera.

MÁYOR

La referència a dalt del CF Reus durant gran part de la temporada. Els seus set gols l’avalen. Va arribar perquè ho va demanar expressament Natxo González i la pròxima temporada tindrà més competència. De fet, n’hauria d’haver tingut, com a mínim, a partir de l’obertura del mercat d’hivern.

EDGAR HERNÁNDEZ

Només ha marcat dos gols. Tampoc tenia un gran marge, ja que ha disposat únicament de 933 minuts. No ha tingut la confiança de l’entrenador i sembla que aquesta temporada se li ha fet massa llarga. Ídol per a l’afició, vol jugar més minuts.

CHRISANTUS

Peculiar fitxatge el d’aquest davanter. En cap moment ha semblat que fos un jugador vàlid per a l’equip de la capital del Baix Camp, ja que no ha demostrat res que indiqués el contrari. Un dels grans problemes del Reus d’aquesta temporada ha estat la manca de la competència en el lloc del ‘9’.

NATXO GONZÁLEZ

Després de fracassar amb l’Alabès a Segona A, el tècnic basc s’ha pogut reivindicar amb els reusencs a la categoria de plata, realitzant una gran temporada que l’ha ajudat a fitxar per tot un històric com ho és el Saragossa. Ha acabat triomfant en la seva segona etapa com a entrenador del CF Reus

SERGI PARÉS

La bona classificació de l’equip el deixa com a un dels principals responsables de tot el que ha passat aquesta temporada. Molts encerts, però també hi ha l’errada de no haver fitxat cap davanter en el mercat d’hivern.

tracking