Diari Més

López Garai es posa mans a l'obra pel seu projecte més il·lusionant

El ja entrenador del CF Reus aparca les seves vacances i torna per posar-se a treballar al costat de Sergi Parés

López Garai, en un partit d'aquesta temporada.

López Garai es posa mans a l'obra pel seu projecte més il·lusionantOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aritz López Garai s’ha pres més que seriosament això de ser l’entrenador del CF Reus. El flamant nou tècnic del primer equip roig-i-negre ha interromput les seves vacances per posar-se a treballar immediatament en la confecció de la plantilla i en la planificació tant de la pretemporada com de la temporada 2017-18. De fet, si hagués estat pel de Barakaldo, hauria tornat molt abans, sense pràcticament descansar després d’una temporada molt exigent.

I és que la vida de López Garai ha canviat radicalment. Dues setmanes després de jugar el seu últim partit com a jugador del CF Reus i, a més, de disputar el seu darrer enfrontament com a futbolista professional, el basc passarà de preparar una pretemporada amb les botes posades i amb un mínim de tres setmanes més de vacances, a posar-se la granota de treball, pujar als despatxos, i prendre decisions vitals per al futur del club.

El director esportiu de l’entitat, Sergi Parés, ja té molt avançats els objectius de l’estiu. Com cada període de mercat estival, el màxim responsable esportiu de l’entitat de la capital del Baix Camp esperarà a trobar les millors oportunitats. Tant ell com el president, Xavier Llastarri o el conseller delegat, Joan Oliver, han declarat sempre que «som els que menys paguem», però aquesta afirmació pot anar lligada també a que són dels que més encerten a l’hora de fitxar. Si no, no podrien haver obrat el miracle de la permanència i no haurien finalitzat onzens, a tan sols vuit punts de la promoció d’ascens a Primera Divisió.

El primer punt a conèixer per part del nou tècnic serà com està la planificació de la plantilla. Molts dels jugadors punters han marxat i cal omplir el seu buit amb futbolistes de qualitat. Alberto Benito i Ángel han deixat orfes els laterals, mentre que Folch ha deixat un buit insubstituïble. Algun jugador més marxarà i, en això, hauran d’encertar en un alt percentatge els responsables d’escometre les contractacions. El segon punt serà planificar la pretemporada: on es realitzaran els entrenaments, on es farà l’estada, quan començarà i quins jugadors de la base completaran les sessions. Després, amb més calma, es tractaran altres temes de la temporada, del dia a dia de l’equip durant el moment competitiu.

López Garai, tot i que encara no ha realitzat cap declaració oficial com a entrenador del CF Reus, sí que ha llençat un llarg missatge a les xarxes socials. «Tanco una etapa preciosa i inoblidable com a futbolista i ara comença una altra igual d’apassionant, com la de ser entrenador», explica el flamant tècnic, qui agraeix als seus «aitas (pares en basc) i germanes els suport des del primer dia que em van veure donar una puntada de peu a una pilota». «Gràcies a cadascun dels meus companys, entrenadors, ajudants, directius, metges, als clubs i a les seves respectives aficions, als amics i al Reus per aquesta oportunitat», sentencia.

tracking