Diari Més

El Nàstic es prendrà amb calma l'elecció de l'entrenador de la campanya 2017-18

Nano Rivas és el millor col·locat després de salvar l’equip amb tres victòries seguides, però la decisió no es prendrà d’immediat

Nano Rivas.

El Gimnàstic dibuixa el seu futur amb Nano Rivas comandant la banquetaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Gimnàstic de Tarragona ja ha celebrat, ha descansat, i ara toca tornar a la feina. El club vol fer les coses bé, amb calma, i amb la tranquil·litat suficient per intentar equivocar-se el mínim. Pensar i decidir en fred és la millor manera que hi ha per encertar en un percentatge elevat.

Ara, el primer que ha de fer el club és decidir qui serà l’entrenador que comandi l’equip la temporada vinent. No cal córrer. Aquesta és la premissa que, des del que més mana fins al que menys, s’han marcat a l’hora d’aportar opinions, punts de vista i, després, decidir qui seurà a la banqueta.

No pot tornar a succeir el que va passar aquesta temporada. Que hagin passat tres entrenadors per la banqueta del Nàstic és un clar indicatiu que alguna cosa s’ha fet malament. Una, o més coses. Però tot té solució, i perdó. El fet d’haver mantingut la categoria ha amortit una mica la mala temporada realitzada que, al cap i a la fi, ha acabat amb l’objectiu completat.

Nano Rivas és una opció que agrada molt, això és cert, però encara no està decidit que hagi de ser ell el que hagi de continuar. No està decidit ni per part del Nàstic ni per la del tècnic. Sí que és cert que el president del Consell d’Administració, Josep Maria Andreu, va explicar després de l’últim partit de Lliga que el seu màxim desig era que continués Nano. També ho és que el mateix Nano, en la roda de premsa posterior al partit contra l’UCAM Múrcia va detallar que «de motius esportius, no n’hi ha perquè jo no hagi de continuar». Però no hi ha acord.

No hi ha acord, precisament, perquè encara no s’han assegut i han posat les cartes sobre la taula. En els pròxims dies hi ha d’haver una reunió, que es convertirà en més trobades futures, ja que concretar el fitxatge d’un entrenador no és flor d’un dia.

Per la seva banda, el Nàstic no té la intenció de signar un entrenador simplement perquè hagi guanyat tres partits que han servit per assolir la permanència. Sí que és veritat que l’arribada de Nano Rivas va canviar substancialment a l’equip i que els nou punts de nou van donar-li la permanència a un Nàstic que es veia abocat al descens, però que es va acabar salvant. Vol trobar més motius (que existeixen) per signar un entrenador de present i de futur que pugui aportar la tranquil·litat que reclama el club.

I pel que fa a Nano, ell tampoc té decidit al cent per cent que vulgui quedar-se. Està completament desvinculat del Getafe, però existeix la possibilitat que el club madrileny el vulgui pel primer equip la pròxima temporada. Nano ha estat l’entrenador del Getafe B aquesta temporada, a Tercera Divisió, finalitzant en sisena posició del seu grup, però els blaus el tenen en ment també en clau de futur. El primer equip del Getafe està en plena disputa de la promoció d’ascens a Primera Divisió. Si no aconseguís l’ascens, el club té molt present la possibilitat de comptar amb Nano Rivas.

La decisió sobre el nou entrenador no es prendrà aquesta setmana. Potser, tampoc la setmana vinent. EEl tècnic ha de tenir assumit que no valen mitges tintes. El Nàstic anirà per totes la pròxima campanya i no resistirà un inici de temporada tan negatiu com el de la que acaba d’acabar. Fins a tres entrenadors van haver de passar per la banqueta del Nàstic durant la 2016-17, causa motivada, sempre, pels mals resultats. Vicente Moreno va deixar l’equip cuer. Juan Merino, amb els fitxatges del mercat d’hivern, va aconseguir remuntar, però tampoc va sortir del pou. I no ha de tornar a passar.

tracking