Diari Més

Fran Carbia apunta al Saragossa

El davanter també podria fer les maletes en direcció a La Romareda, acompanyant a Natxo González, Ángel i Alberto Benito

Carbia apunta a la titularitat

Carbia apunta a la titularitatOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CF Reus està planificant ja la pròxima temporada. Primer, caldrà definir qui serà el nou entrenador. De moment, tal com va explicar ahir el propietari del club, Joan Oliver, «és una decisió de les més complicades. La nostra idea és la d’un entrenador que ens ajudi a treballar a llarg termini. Hem d’estar molt segurs del que fem». Té clar Oliver quin ha de ser el perfil de tècnic, un entrenador que s’allunyi de la normalitat de Segona A, on els entrenadors duren poc. «De fet, crec que només n’hi ha dos que han acabat dues temporades amb el seu equip», va detallar.

Després de conèixer qui serà l’entrenador, toca començar amb la plantilla. De jugadors que arribaran nous durant aquest mercat d’estiu, encara no hi ha res concretat. Sergi Parés, director esportiu del club roig-i-negre, està treballant incansablement per poder trobar les millors opcions, però no hi ha res que estigui signat.

En les sortides, sí que n’hi ha dues que estan clares. No confirmades, però sí fetes. Es tracta dels laterals Alberto Benito i Ángel, que marxen al Saragossa de la mà de Natxo González, tècnic que va decidir posar punt final a la seva aventura a Reus, i va prendre la determinació de fer uns quants quilòmetres per traslladar-se a la capital aragonesa.

Però hi ha un quart actor que també podria marxar a Saragossa la pròxima temporada. Fran Carbia, que ha quallat una excel·lent temporada, amb alts i baixos, però en definitiva una gran campanya, podria seguir el camí dels seus companys i del seu tècnic.

El tarragoní ha acabat com a màxim golejador del CF Reus, empatat amb Máyor. Set dianes són les que ha marcat Carbia, la majoria d’elles a principis de temporada, i això el converteix en un actiu molt valuós per a molts equips de la Segona Divisió.

A més, Carbia té una peculiaritat que el converteix encara en un caramel més dolç. Ell va començar la seva carrera sent un «9» pur. A les categories inferiors del Nàstic i al filial grana, el CF Pobla de Mafumet, el futbolista era el davanter de referència, rol que se li va acabar quan va marxar cap a la ciutat veïna. A Reus, Carbia ha actuat tant de davanter, com de segon punta, de mitja punta i a les dues bandes. La seva mobilitat, el seu esforç, la seva entrega el converteixen en un futbolista molt versàtil que ha aixecat l’interès de l’equip que entrenarà Natxo González.

Té contracte

El màxim impediment que té el Saragossa a l’hora de fitxar a Fran Carbia és que el futbolista té contracte en vigor amb el club reusenc. A finals d’any, el CF Reus, conscient que podia perdre a un futbolista que finalitzava contracte el 30 de juny del 2017, va moure fitxa i va renovar-li el contracte. La renovació estipula que el davanter ara acaba la seva vinculació amb l’entitat que presideix Xavier Llastarri fins el 30 de juny del 2019.

El Saragossa no està gaire per la feina a l’hora de pagar traspassos, encara que podria realitzar una excepció per un jugador que agrada molt a Natxo González. Són moltes les fórmules que podrien abaratir l’operació, com ara incloent-hi algun futbolista. No seria una bogeria pensar que Jorge Díaz, extrem que ha estat cedit pel Saragossa al Reus aquesta temporada, podria servir de moneda de canvi. Els pròxims dies seran determinants per comprovar si aquesta operació s’acaba duent a terme.

tracking