Diari Més

Edgar Badia es queda sense Zamora i aixeca l'interès del Deportivo

El porter de CF Reus té una clàusula de rescissió d’un milió d’euros, però tal com està el mercat és un preu fins i tot baix

Edgar Badia, instants després d'anunciar la seva renovació amb el CF Reus, el 28 de març d'aquest 2017.

Edgar Badia es queda sense Zamora i aixeca l'interès del DeportivoOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Edgar Badia no ha aconseguit el Trofeu Zamora d’aquesta temporada, però això no impedeix que el porter sigui considerat per molts el millor meta de tots els que han jugat aquesta temporada a Segona Divisió A.

Finalment, Raúl Fernández, meta del Llevant, va ser qui es va emportar el premi a porter menys golejat de tots els de la categoria de plata. Ha estat pel coeficient, ja que Fernández ha encaixat 22 dianes en 33 partits, mentre que Badia ha recollit la pilota de la pròpia xarxa en 29 ocasions en els 42 enfrontaments disputats. El coeficient del primer és de 0,67 i, el del segon, de 0,69. El tercer, Dani Hernández, del Tenerife, el té de 0,86.

Edgar Badia tenia molt encaminat el trofeu, però, tot i haver jugat nou enfrontaments més que Raúl, el gol encaixat contra l’Almeria aquest dissabte (1-0) el va condemnar. Només poden participar en el trofeu Zamora aquells porters que hagin disputat un alt percentatge de minuts.

A Edgar Badia li feia molta il·lusió el fet de coronar-se com a millor porter (en números) de la categoria de plata, però no ho ha pogut fer. Tot i això, per a la retina quedaran aturades meravelloses. Una, per recent i pel partit que era, la que li va treure a Bruno Perone al Nou Estadi. El central del Nàstic va rematar, de cap, una pilota que hagués entrat en el 99% dels casos. Però quan Edgar Badia és sota els pals, no valen ni els percentatges ni els números. Va enlairar-se el barceloní i la va treure, recordant al millor Iker Casillas, un altre porter que va ser capaç de convertir l’impossible en possible.

Doncs totes aquestes dades, xifres i actuacions han aixecat l’interès de diversos clubs. Clubs de Primera Divisió, que veuen en el meta la millor opció per fer una aposta ferma i intentar comptar amb un futbolista que, als seus 25 anys, pot ser un dels millors porters d’Espanya no gaire tard.

Algun dels equips que han baixat de Primera a Segona Divisió s’havia interessat en els seus serveis, però Edgar no marxarà del CF Reus per iniciar una nova aventura en un equip de la mateixa categoria. Però hi ha un club de Primera que està especialment interessat en fer-se amb els seus serveis. Es tracta del Deportivo de la Corunya, equip que no posaria cap pega en pagar la clàusula de rescissió d’Edgar Badia, que ascendeix a un milió d’euros. Tal com està el mercat, és un preu, fins i tot, baix.

Germán Lux acaba contracte amb els gallecs i encara no ha renovat. Tyton sí té vinculació en vigor i Rubén Martínez, cedit aquesta temporada a l’Anderlecht, torna, encara que el Deportivo no té clar què farà amb ell. Davy Doef, que va arribar cedit, precisament, de l’Anderlecht, aquest mercat d’hivern, tornarà al seu club d’origen.

De moment, el Deportivo no ha mogut fitxa, però està molt atent per si ha de reforçar la porteria, ja que Edgar seria la primera opció. El meta va renovar aquest mes de març per dues temporades més a banda d’una opcional i sempre ha assegurat sentir-se molt a gust a Reus. Però la Primera és la Primera

tracking