El Nàstic és de Segona!

Els tarragonins es queden a la categoria de plata després de derrotar a l'UCAM 1-0 amb gol de Barreiro; Reina, providencial, atura un penal i un 1 contra 1

El Nàstic celebra la permanència a Segona.

El Nàstic és de Segona!Cristina Aguilar

El Nàstic és de Segona A. Ho és perquè ha guanyat a l’UCAM Múrcia amb gol de Barreiro en el descompte. Ho és perquè Reina ha aturat un penal. Ho és perquè Nano ha canviat aquest equip. I ho és perquè, tot i fer-ho tan malament a principis de temporada, ha estat capaç de capgirar la situació i situar el club on es mereix.

No hi havia dubtes a l’hora de fer travesses sobre l’onze que presentaria Nano Rivas davant dels murcians. La baixa de Juan Delgado la va suplir Jean Luc i, la de Madinda, Suzuki. Això sí, el japonès actuant a la defensa, i Luismi avançant la seva posició a la medul·lar.

Pel que s’ha vist a la primera meitat, no semblava que cap dels dos equips s’hi jugués res. Una única ocasió de gol, pel Nàstic. Molt clara, això sí. Però els primers 45 minuts han estat marcats per la lesió de Jean Luc. En el 20’ ha quedat estès a terra. No podia continuar, i Nano ha decidit donar entrada a Lobato.

No és el mateix un extrem pur, ràpid i elèctric i un jugador amb qualitat, però sense espurna. L’equip ha notat la baixa de l’ivorià, que estava oferint perill per la banda esquerra, i ha apostat per perdre aquest poder de sorpresa.

Aquesta única ocasió dels grana arribava a falta de cinc minuts per a la finalització de la primera meitat, en un contraatac que, incomprensiblement no ha entrat. Gerard Valentín iniciava la contra, deixava enrere dos rivals, però s’empetitia a mesura que s’acostava a Biel Ribas, qui desviava a córner el tret del lateral del Nàstic. En el segon pal, Muñiz esperava la passada, però mai li va arribar.

Una mica diferent ha sortit el Nàstic en el segon acte, amb un equip local conscient de què s’hi estava jugant. Uche ha estat objecte d’un clar penal en el 47’, però Cuadra Fernández, amb massa errades durant tot el partit, no l’ha assenyalat. Quatre minuts després, Barreiro rematava, sol, un córner botat per Muñiz. Aturava el porter. Poc a poc, el Nàstic anava creixent, però ha tallat aquesta empenta l’UCAM, que ha estat capaç de gestionar molt millor el partit i que ha estat a punt d’enviar al Nàstic a Segona B.

Primer, al minut 60, quan ha aparegut Basha, i també ho ha fet Manolo Reina. El futbolista de l’UCAM s’ha quedat completament sol davant del meta del nàstic, i el de Villanueva del Trabuco li ha endevinat les intencions, desviant l’esfèrica a córner. Però el segon ha estat el més clar. Penal clar de Xavi Molina a Pere Milla en el 73’, i Jona, el futbolista més perillós dels visitants, agafa l’esfèrica i es disposa a llançar-lo. Havia d’aparèixer San Reina, i així va ser. El futbolista de l’UCAM el llença a la dreta del porter, i el meta li endevina la intenció. El Nou Estadi va embogir, coneixedor que el seu porter li estava donant la permanència.

Amb l’UCAM llençat a l’atac i el Nàstic defensant-se com podia, va aparèixer Manu Barreiro qui, novament, va fer un partit de Matrícula d’Honor. Desgast, entrega, qualitat i, al final, el golet. En el 91’, una diana que ha escenificat el que és aquest jugador. Remat que desvia Biel i, des de terra, aixeca el cap, allarga el coll tot el que pot, i envia al fons de la xarxa el cuir. 1-0 i el Nàstic és de Segona.

NÀSTIC

Reina, Valentín, Suzuki, Xavi Molina, Mossa, Luismi (Cordero, 70’), Sergio Tejera, Jean Luc (Lobato, 20’), Uche (Zahibo, 84’), Muñiz i Barreiro

UCAM Múrcia

Biel Ribas, Tekio, Hugo Álvarez, Fran Pérez, Morillas, Juande, Basha (Vicente Pérez, 61’), Pere Milla, Ibán Salvador (Collantes, 55’), Tito (Mayoral, 80’) i Jona

GOLS

1-0, Manu Barreiro

ÀRBITRE

Guillermo Cuadra Fernández (balear). Va mostrar la targeta groga al local Sergio Tejera; i als visitants Ibán Salvador, Juande i Pere Milla.