Comiat agredolç a una temporada històrica

El CF Reus tanca el primer curs a Segona caient a Almeria (1-0)

Angel, durant una jugada del partit.

Comiat agredolç a una temporada històricaLaLiga

Un CF Reus carregat de comiats visitava un camp molt complicat en el seu viatge a Almeria. Més enllà de l’entitat del rival, pel fet que els andalusos depenguessin d’ells mateixos per salvar la categoria amb una victòria. Dit i fet, en un inici fulgurant dels andalusos, Morcillo marcava l’1-0 al quart d’hora de partit després de quinze minuts d’atacs continuats. Edgar Badia, que havia entrat a l’onze a última hora per intentar lligar el Zamora, no podia fer res per aturar el cop de cap picat del jugador dels blanc-i-vermells.

Amb un gol d’avantatge al marcador, els locals sabien que tenien mitja feina feta i van apostar per no trencar el partit tot i buscar insistentment un segon gol que els donés més tranquil·litat. Durant uns minuts el Reus va fer-se amb el control de la pilota, adormint totalment el joc per intentar controlar la possessió i fer mal amb l’esfèric. Però res de res, els de Natxo amb prou feines van trepitjar àrea en tota la primera meitat i l’Almeria aconseguia crear perill en comptagotes però arribant molt més a la zona d’influència d’Edgar Badia.

La segona meitat començava amb un guió diferent, amb el Reus dominant més la pilota i amb més control al centre del camp fruit del canvi de Ricardo Vaz per Guzzo. Amb menys intenció ni energia que l’Almeria a la primera meitat, els de Natxo sortien mirant més la porteria rival, aconseguint enviar el primer xut de tot el partit passat el minut 50’. Els locals, espantats en veure que els visitants anaven acomodant-se i arribant als voltants de l’àrea, intentaven recuperar l’energia per apropar-se a la porteria d’Edgar Badia.

Tot i tenir el control de la pilota i del partit que, malgrat perdre no tacava la gran temporada reusenca, els de Natxo veien com l’Almeria continuava arribant amb molt perill. Els andalusos esperaven al centre del camp, deixant que el Reus jugués amb la pilota lluny de la zona de gol, i cada recuperació es convertia en un contracop carregat de verí malgrat no aconseguir materialitzar les oportunitats.

Els últims compassos de partit es van convertir en un seguit de jugades amb possessions llargues, ja que el Reus estava molt ben organitzat en defensa i, a la vegada, no buscava amb insistència la porteria rival. Tot i la derrota visitant, molt celebrada per l’Almeria després de significar la salvació local, el CF Reus posava punt i final a una temporada històrica a Segona Divisió amb un balanç molt més que positiu.

Almeria: Casto, Motta, Morcillo, Ximo, Nano; Borja, Joaquín (Corona, 89’), Fidel, Antonio Puertas (Uche, 85’), Pozo (Azeez, 70’) i Quique.

CF Reus: Badia, Benito, Angel (Migue, 75’), Olmo, Atienza, Garai, Miramón, Vítor, Haro, Ricardo (Guzzo, 46’) i Máyor (Edgar, 67’).

Gols: 1-0, Morcillo (15’).

Àrbitre: Gorostegui Fernández-Ortega (col·legi basc). Va mostrar groga al visitant Edgar (72’).

Incidències: L’Estadi dels Juegos del Mediterráneo va acollir 11.258 espectadors.