Diari Més

Una plaça per a quatre equips

Nàstic, UCAM Múrcia, Almeria i Alcorcón es deixaran la pell aquest dissabte per evitar la 19a posició, que fa baixar a Segona B

Nano Rivas té a les seves mans aconseguir la permanència amb el Nàstic.

Una plaça per a quatre equipsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gran part del camí ja està recorregut, però manca rematar la feina. Els dos partits guanyats pel Gimnàstic de forma consecutiva, duels en els quals s’ha proclamat vencedor des de l’arribada de Nano Rivas a la banqueta, han catapultat als tarragonins fins a la setzena plaça a la taula classificatòria, amb 49 punts, dos per sobre del descens. Però no és suficient. Encara manca un últim esforç, i aquest s’ha de convertir en realitat dissabte, al Nou Estadi.

Mirandés, Elx i Mallorca ja són equips de Segona Divisió B. Els il·licitans i els balears van certificar el retorn a la categoria de bronze aquest mateix cap de setmana, mentre que els de Miranda de Ebro ja eren equip de Segona B feia temps. A falta d’una jornada per acabar el campionat lliguer, encara queda una plaça per decidir per baix. La maleïda dinovena plaça és la que voldran evitar els quatre equips que lluiten encara per la permanència: Nàstic, UCAM Múrcia, Almeria i Alcorcón, que són del setzè al dinovè classificat amb 41 jornades disputades.

Serà la de dissabte, doncs, una jornada d’infart. El Nàstic, amb 49 punts, rebrà a l’UCAM, que en té 48. L’Almeria, també amb 48, rebrà la visita d’un CF Reus sense res en joc i, l’Alcorcón, amb 47, jugarà a casa contra el Lugo. Tots aquests quatre equips depenen d’ells mateixos. O sigui, que el que guanyi, se salva. Aquesta circumstància es produeix perquè el Nàstic-UCAM és un duel directe entre dos dels implicats, i els dos no poden sumar els tres punts.

Tots volen guanyar i, de fet, tres dels quatre ho han de fer per assegurar-se la permanència (això no vol dir que amb un altre resultat no se salvin). Però l’únic dels quatre conjunts que sap que certificarà la seva permanència matemàtica amb un empat és el Nàstic.

Tres per a una plaça de play-off

Per la zona alta, també hi ha molt en joc. Llevant i Girona ja han pujat mitjançant la via directa, però encara manca saber quins seran els quatre conjunts que disputaran la promoció d’ascens. Getafe, Cadis i Tenerife ja tenen la plaça assegurada, però encara manca conèixer qui ocuparà la sisena posició. Ara mateix, l’ostenta l’Osca, amb 60 punts, però també la volen el Valladolid (60) i l’Oviedo (58).

tracking