Diari Més

Nano Rivas: Entrenador del Gimnàstic de Tarragona

«No penso en renovar, primer hem de salvar a l'equip»

L’entrenador del Nàstic explica que l’únic consell que va donar en el descans contra el Girona va ser «tenir tranquil·litat»

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nano Rivas va fitxar, a falta de tres jornades per acabar la Lliga, com a entrenador del Gimnàstic de Tarragona. Aquest passat diumenge va ser capaç d’ajudar al seu equip a derrotar al Girona (3-1), però encara resta el més difícil. Aquest diumenge visita el Tenerife i, set dies després, rep a l’UCAM Múrcia.

—Com està després de la seva tornada a Tarragona?

—Estic bé. Molt content després de com es van donar les coses diumenge, de la reacció que va tenir l’equip en la situació en què ens trobàvem. Content i amb ganes que arribi el diumenge.

—S’esperava un escenari com el de diumenge, un partit que acabés tan bé?

—No sé si m’ho esperava. Havíem preparat el partit perquè sortís el millor possible. Sí que és cert que tal com es va posar, després de rebre un gol en el primer minut, la cosa no pintava bé. Però a nivell anímic havíem tingut una setmana bona i vam ser capaços d’aixecar una situació adversa davant d’un rival de tanta categoria.

—Un bon partit, però sobretot gràcies a una gran segona meitat. Una primera part discreta i, després, què va passar al descans?

—No crec que estiguéssim malament a la primera meitat, simplement crec que el partit va estar més igualat. No va passar res en el descans. Vam parlar de seguir igual, de no perdre la compostura, i el primer gol ens va aportar molta confiança. Vam acabar sent superiors al Girona.

—Com aconsegueix un entrenador que els seus jugadors estiguin tranquils després d’estar en zona de descens i veure com tot un Girona s’avançava a l’electrònic?

—Intentant donar normalitat a la situació. Al final, és futbol, és la nostra professió i vivim d’això. De vegades, no es donen les situacions que un vol i s’han d’afrontar tal com venen. Generar un excés de pressió només porta a no rendir. El missatge durant la setmana va ser que es centressin únicament en el futbol, ja que, així, els resultats arribaran. Si no, generes una ansietat que no és bona i que fa que no rendeixis al teu nivell màxim.

—Abans del seu primer entrenament amb l’equip tenia en ment quins serien els jugadors que més utilitzaria o va fer l’onze i la convocatòria única i exclusivament en funció del que va veure al llarg de la setmana?

—Evidentment, venia amb una idea, però la setmana ens va aclarir moltes coses de cara al diumenge.

—Vostè va sorprendre i també va fer enfadar amb el seu onze davant del Girona. Va ser una sorpresa l’alineació d’Uche. Què va veure en ell per posar-lo de titular?

—Vaig veure el que ja coneixia d’ell. És un jugador diferent, de moltíssima qualitat, que havia estat un jugador top en el futbol espanyol. Si ell i jo érem capaços d’entendre el que volíem els dos, el normal era que passés el que va passar. Va fer una segona part brutal, amb una assistència i dos gols. Jo no sé què havia passat abans, només puc parlar de la setmana en la qual jo vaig estar. És un jugador que et dóna pausa, qualitat i que té gol i que pot suportar situacions de pressió.

—També vam poder veure que Muñiz va estar corrent i pressionant durant els noranta minuts. Creu que els jugadors, en veure entrar un nou entrenador al vestidor, estaven més alerta?

—No ho sé. Sí que és veritat que el treball de Juan Muñiz a la segona meitat va ser espectacular. L’únic que he intentat és convèncer als jugadors que són bons i que podíem treure endavant la situació.

—Veu a Achille Emaná completament ficat amb l’equip?

—Sí. El que passa és que té problemes físics. El veig al cent per cent amb l’equip, però vaig veure jugadors que estaven millor que ell i, per això, el diumenge no va entrar.

—A causa de la lesió, s’ha acabat la temporada per a ell?

—Veurem si som capaços de recuperar-lo. Si ell està en condicions físiques de jugar, estarà i, si han de jugar uns altres jugaran.

—Si no decideix jugar amb tres pivots a Tenerife, amb la tornada de Tejera té vostè un problema.

—Sí. Beneït problema. El rendiment dels dos mig centres l’altre dia va ser molt bo, i veurem com evoluciona la setmana.

—Ara marxa Dimitrievski amb la seva selecció. És un problema?

—No. Tenim porter suficient al banc per suplir-lo per si passa alguna cosa.

—Si Nano salva al Nàstic, continuarà sent-ne l’entrenador la pròxima temporada?

—No ho hem parlat ni vull parlar-ho, i primer hem de salvar a l’equip.

—No ho han parlat, o no vol parlar-ne?

—No vull parlar d’aquest tema.

Nano Rivas explica les seves sensacions de l'arribada al Nàstic. Sobre la gespa del Nou Estadi, se sincera amb el 'Diari Més'.

«No penso en renovar, primer hem de salvar a l'equip»Cristina Aguilar

tracking