Diari Més

Fruits d'un projecte vinculat molt estretament al seu entrenador

La consecució de la permanència a Segona tanca un cicle per al CF Reus i per a Natxo González, a qui el club havia oferit la renovació a l’hivern

El tècnic del CF Reus, Natxo González, dempeus, a la banqueta roig-i-negra durant un dels partits.

Fruits d'un projecte vinculat molt estretament al seu entrenadorOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«La permanència és ja matemàtica, i això ens fa molt feliços. Objectiu assolit. Pràcticament el teníem consoldat abans d’aquesta jornada. Ara ens plantegem un altre tipus de reptes». Són paraules de Natxo González després de tancar l’1-1 amb què confirmava, a la gespa del Martínez Valero, els comptes que havia deixat prèviament resolts l’Alcorcón en caure a mans del Tenerife. El següent llistó, l’entrenador del CF Reus se’l fixa en mantenir la tensió competitiva fins al final, molt conscient que «no és fàcil després d’aconseguir el que es presentava com el més complicat, però aquest equip no ha decebut mai en esforç i cor».

Valladolid i Almeria esperen en un últim tram de campionat a què el conjunt roig-i-negre arriba des de les aigües tranquil·les de la meitat de la taula i a punt de materialitzar el desig de dir adéu entre els 12 primers classificats. El primer comiat, el que oferirà aquest diumenge l’Estadi, ho serà molt probablement també per a un dels grans artífexs d’aquest exitós projecte roig-i-negre.

L’equip tanca aquí un cicle i amb ell ho fa també el seu tècnic, carismàtic i rotund, transparent i singular en molts aspectes, estimat i odiat per la graderia, a qui el club havia posat damunt la taula, coincidint amb l’últim dia del mercat d’hivern, una oferta de renovació. Ho explicava el conseller delegat del CF Reus, Joan Oliver, en la compareixença de premsa per escenificar la renovació del porter Edgar Badia i després que la premsa aragonesa anunciés un acord per dirigir el Saragossa, quan deia que amb la proposta «Natxo va estar encantadíssim. I la seva resposta va ser que, en aquell moment, la seva prioritat era l’objectiu». La previsible sortida del tècnic, que podria marxar acompanyat d’altres jugadors de l’actual plantilla, no l’ha confirmat mai el propi Natxo González. Amb tot, al moment que es produeixi, haurà deixat la rúbrica del vitorià en algunes de les més brillants episodis del passat recent roig-i-negre.

«Torno a la que era casa meva»

Sota la mateixa batuta el CF Reus va disputar el seu primer play-off en direcció a Segona, va consumar el salt en la campanya immediatament posterior i acaba de lligar la plaça al futbol professional per la temporada 2017-18, on prop del 50% de la plantilla manté contracte encara en vigor. I va regalar a la ciutat una nit de les estrelles amb el pas de l’Atlético de Madrid pel seu Estadi, en una eliminatòria de setzens de Copa del Rei on el CF Reus va escriure el seu nom al mapa futbolístic estatal on continua ben visible amb lletres de plata. A la seva trajectòria, el mèrit d’haver acumulat dos ascensos a la banqueta roig-i-negra, en les seves dues etapes al club. «Torno a la que va resultar casa meva durant quatre anys i on vaig viure moments bons i també delicats. Aquest era el projecte ambiciós que buscava i aquí no em faltarà professionalitat, compromís ni feina», apuntava el 2 de juny del 2014, de tornada a Reus.

tracking