Diari Més

Nano treballa a contrarellotge per trobar el Nàstic més efectiu

El tècnic apostarà pel tradicional 4-2-3-1 i futbolistes com Achille Emaná o Juan Muñiz recuperaran protagonisme

Achille Emaná serà un jugador vital en els tres partits que resten de temporada. És màgia pura, i l'equip el necessita.

Nano treballa a contrarellotge per trobar el Nàstic més efectiuCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Resten tres jornades per finalitzar el campionat de Lliga de Segona Divisió A. La situació del Nàstic és molt complicada, i ara només cal intentar pensar en la forma de sumar els màxims punts possibles per assolir l’objectiu de la permanència.

Quan un entrenador nou arriba a un equip, acostuma a fer molts canvis. Començant, en molts casos, per la porteria, i acabant amb diversos jugadors de l’onze inicial. Però la situació en la qual ha arribat Nano Rivas al Nàstic fa indicar que no hi haurà experiments. De fet, canviar molt les coses podria significar sacsejar massa un equip que ara ha d’intentar potenciar el que funcionava fins ara, i corregir algunes de les errades que l’han portat a estar en zona de descens.

El sistema de joc de l’equip serà el primer punt a posar damunt de la taula. Jugar amb cinc defensors ha passat completament a la història per a un equip al qual ja no li valen, en cap cas, els empats. Nano apostarà pel 4-2-3-1, el sistema més bàsic en el futbol actual. Reina, porter titular des de la seva reaparició, continuarà estant sota pals i, en defensa, tampoc hi haurà experiments. Dos laterals i dos centrals. Així de senzill. Res de quatre centrals (encara que Suzuki també té opcions de jugar per banda dreta) ni de tres centrals i dos carrilers.

Tejera, sancionat

En el centre del camp de Nano Rivas tampoc hi ha discussió. Sergio Tejera i Luismi, els dos jugadors més en forma de l’equip, seran claus en l’intent de permanència del Nàstic. Ara bé, el barceloní no podrà jugar aquesta setmana per estar sancionat.

A dalt, Barreiro s’ha guanyat el dret a ser el davanter referència, i és molt possible que Nano Rivas faci una aposta personal per Achille Emaná, futbolista que gaudeix de la seva total confiança. El camerunès va anar perdent protagonisme amb Juan Merino a la banqueta i, de fet, en la seva arribada tampoc va ser titular. Nano té molt clar que el jugador amb més màgia de l’equip ha de tenir un protagonisme cabdal en les alineacions i, per aquest mateix motiu, serà un jugador vital d’aquí a final de temporada.

Una altra novetat a la part de dalt podria ser Juan Muñiz. El mitja punta asturià és el major especialista de l’equip a pilota aturada, i aquest és un argument de pes perquè la majoria dels partits es decideixen en accions com córners o faltes.

tracking