Diari Més

Una Marea Rosa de 7.000 corredors acaba la Polar Gran Fondo La Mussara

Miguel Indurain i Óscar Pereiro van posar el punt mediàtic a la marxa, que travessa 18 municipis

Una imatge de part dels participants a una de les sortides a la zona del Tecnoparc de Reus.

Una Marea Rosa de 7.000 corredors acaba la Polar Gran Fondo La MussaraOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Uns 7.000 corredors van creuar la línia de meta de la quarta Polar Gran Fondo La Mussara, en la ja reconeixible Marea Rosa d’una prova que va arrencar l’any 2014 amb 2.000 participants i que tot just ahir assolia els 7.278 inscrits. Amb un recorregut de dues distàncies, Gran Fondo –189 quilòmetres– i Medio Fondo –97 quilòmetres–, la cita 18 poblacions de les comarques del Baix Camp i el Priorat, amb sortida i arribada a Reus. Uniformats amb el mallot oficial de la prova de color rosa, aquest diumenge tots els ciclistes van formar part d’un mateix equip. Un escamot al qual es van donat cita moltes cares conegudes com Miguel Indurain, Óscar Pereiro, Marc Coma, Marcel Zamora, Claudia Galícia o Jaume Leiva, entre uns altres. Al seu costat, esportistes de tots els nivells i més de 700 dones –fins a un 10% del total dels inscrits– que, de nou, situen Polar Gran Fondo La Mussara com la marxa amb major participació femenina.

Marzà guanya la cronoescalada

En aquesta edició, el Coll de la Mussara, que destaca per ser un tram de corbes en ferradura que finalitza amb una pendent suau, es presentava com a únic tram cronometrat de la marxa. Pau Marzà va destacar com el millor de l’escamot en coronar en un temps de 27’31’’.

Als participants en la cursa, cal sumar-hi 9.000 acompanyants i unes 250 persones entre proveïdors, patrocinadors, i l’equip organitzatiu, segons càlculs de la Polar Gran Fondo La Mussara, que hauran trepitjat la capital del Baix Camp aquest cap de setmana.

El retorn directe per 16.528 persones es xifra en 3.132.056 euros que se sumen als aproximats 70.000 euros de despesa que l’organització de l’esdeveniment ha realitzat en la contractació de serveis a proveïdors de la ciutat com càtering i pastisseries, vehicles, alimentació i publicitat, entre d’altres serveis per al correcte desenvolupament de la competició, a què els inscrits concorren amb un mallot únic i que ha esdevingut ja tot un símbol de la Polar Gran Fondo La Mussara.

A Reus fins al 2019

L’Ajuntament de Reus i l’empresa Win Bike Events han signat un acord de col·laboració per tal que l’esdeveniment ciclista estableixi seu a Reus durant les properes edicions, fins el 2019.

tracking