Diari Més

El CF Reus vol fer l'afició còmplice de la permanència certificada a Segona

Els roig-i-negres lluitaran per superar la barrera dels 50 contra el Sevilla Atlètic en el penúltim duel a l’Estadi

Part de la plantilla del CF Reus celebra la diana de l'última victòria al seu feu, anotada per Querol, sota la mirada de Natxo González.

El CF Reus vol fer l'afició còmplice de la permanència certificada a SegonaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La penúltima cita a l’Estadi planteja l’oportunitat perfecta de certificar la permanència a Segona i brindar el tancament local de campionat, contra el Valladolid i d’aquí a dues setmanes, a l’afició que ha col·locat en xifres de rècord el feu roig-i-negre aquesta temporada. Amb 48 punts al compte i a tocar d’un llindar que podria acabar un pèl més enllà dels 50, els homes que dirigeix Natxo González rebran demà la visita d’un Sevilla Atlètic que hi arriba després d’assegurar-se la plaça a Segona i excessivament lluny, alhora, de la zona de play-off. El porter Edgar Badia, avui Zamora de la categoria en l’any en què hi ha debutat, no amagava fa pocs dies que «seria bonic salvar-nos a casa» i que la plantilla «treballa per donar el millor» en cada enfrontament. També contra el filial sevillista, el primer oponent d’aquest compte enrere de quatre, el CF Reus aspirarà al premi íntegre que deixi la feina feta per «poder gaudir».

Els rigors de la segona volta no han fet perdre’s la collita de la primera meitat de Lliga i aquest tram final amb moltes més llums que ombres posa en perspectiva la feina del novell roig-i-negre. I això que percebre-la no sempre ha estat fàcil. Per les dinàmiques negatives que es van allargar més enllà de la paciència d’un sector dels seguidors i per la muntanya russa a què aquests van pujar a l’inici de temporada i que els ha mantingut entre l’orgull i el desencant fins fa poques setmanes. La victòria a la tornada del derbi al Nou Estadi, gràcies a un gol de Máyor pràcticament sobre el xiulet final, va acabar de reconciliar equip i graderia i va obrir una finestra de bon temps en l’ascens del CF Reus cap a la salvació. Aprofitar-la o no ha estat, senzillament, a les mans del vestidor, que ha sabut fer-ho. La darrera gran passa endavant van consumar-la els de la capital del Baix Camp contra el Saragossa, on l’encert de Querol els va posar a la butxaca la meitat de l’objectiu del curs.

Culminar la feina i gaudir

Contra el Sevilla Atlètic, de fet, el rival hauria de ser més el propi CF Reus que no el conjunt andalús. Perquè els resultats han estat millorables aquesta campanya a l’Estadi i perquè l’equip ha demostrat respondre molt millor sempre que s’ha mirat a prop un abisme que ara es mostra a certa distància. En no exhaurir, aquest cop, tot el marge abans del desenllaç de Lliga estarà la clau per regalar a l’afició un últim tram centrat en el gaudi. De qualsevol manera, un fet marcarà especialment la cita amb els de Diego Martínez: les baixes forçades, per la desena i la cinquena groga respectivament, del migcentre i capità Ramon Folch i del lateral Alberto Benito. El de demà dissabte serà el segon partit que es perdi Folch de que arrenqués la temporada. El primer va ser, també, per complir cicle. Pel que fa a Benito, reaparegut dels problemes a l’espatlla davant el Nàstic, encadenava tres titularitats consecutives abans de quedar sancionat contra el Còrdova.

L’1-0 al matx amb el Saragossa va posar fi a gairebé quatre mesos sense victòria a l’Estadi. Sumar-ne la segona de consecutiva podria significar abraçar finalment una permanència desitjada i buscadíssima, i fer-ho davant l’afició.

tracking