El Rayo enfonsa al Nàstic (2-0)

Merino queda ferit de mort després d'una derrota dura però justa

Els jugadors del Rayo celebren un dels dos gols.

El Rayo enfonsa al Nàstic (2-0)Rayo Vallecano

Derrota, i de les dures, la patida aquesta tarda pel Nàstic a Vallecas davant del Rayo Vallecano. Els tarragonins cauen 2-0 amb dos gols en nou minuts d’un conjunt madrileny que, a partir del segon gol, ha anul·lat a un Nàstic que només ha tingut una ocasió clara en tot el partit, en forma de rematada de cap de Barreiro en el 47’. Aquest resultat deixa molt tocat a Juan Merino, i en les pròximes hores podria haver-hi novetats sobre la seva continuïtat.

Per fi un onze amb sentit per part de Juan Merino. El tècnic es va limitar a no canviar res del que va funcionar la passada setmana davant de l’Oviedo, o sigui, la segona meitat. Amb una defensa de quatre homes, Luismi i Tejera van ser els pivots, amb Lobato (esquerra) i Jean Luc (dreta) a les bandes, Delgado a la mitja punta i Barreiro a dalt.

No ha estat una primera part lluïda. El Nàstic, sota el comandament de Tejera i de Luismi, ha buscat sempre el joc per bandes. Lobato, amb bones accions de qualitat, però sempre puntuals, ha estat l’home més actiu de l’atac grana, ja que Manu Barreiro no ha pogut connectar res que signifiqués perill. Delgado, en la tasca de desgast, ha caigut també a bandes.

D’ocasions de gol clares no n’hi ha hagut durant tota la primera part. Un xut amb cert perill sí que l’ha tingut l’equip madrileny, però Reina ha solucionat bé la papereta. Ha estat Embarba, en el 33’, amb un xut que ha agafat a contrapeu al de Villanueva del Trabuco, però que ha acabat aturant.

Ha patit molt a les bandes el Nàstic. Tant Gerard Valentín com Mossa han vist com les seves marques els superaven en tot moment. Embarba i Ebert han estat un autèntic maldecap, sobretot a la primera meitat.

Però els gols no han arribat fins al segon acte. El Rayo ha deixat sense reacció al Nàstic quan, en el 49’, ha obert la llauna. En una acció que semblava fora de joc, Manucho ha rematat a plaer després de rebre la passada de la mort per part de Comesaña. Ha estat una situació cruel, ja que dos minuts abans Barreiro ha estat a punt de marcar gràcies a un remat de cap a centrada de Valentín, però Gazzaniga ha volat al seu escaire dret per desviar el perill amb la punta dels dits.

Juan Merino ha decidit donar entrada a Achille Emaná al camp, i el Nàstic ha disposat dels seus millors minuts. Han estat, però, pocs minuts, ja que, en el 60’, el Rayo ha fet el segon. El Nàstic no es creia el que estava passant, ja que dos xuts a porteria han significat dos gols. Embarba, des de l’esquerra, ha intentat una centrada-xut que ha acabat sent un xut, que ha servit per batre a Manolo Reina.

Lévy Madinda ha estat el següent jugador a entrar per part del Nàstic, i ho ha fet per Perone, qui ha fallat en el primer gol del Rayo. Luismi ha endarrerit la seva posició fins a situar-se com a central, i Madinda s’ha col·locat al costat de Tejera. Poc després, Muñiz ha entrat per un cansat i desafortunat Jean Luc, però el canvi no ha sortit efecte, ja que el Rayo ha estat capaç de mantenir les distàncies i d’impedir la remuntada grana.

RAYO

Gazzaniga, Galán, Amaya, Delgado, Álex Moreno, Beltrán (Lass, 84’), Comesaña (Raúl Baena, 77’), Trashorras, Embarba, Manucho i Ebert (Gómez, 61’).

NÀSTIC

Manolo Reina, Gerard Valentín, Bruno Perone (Lévy Madinda, 66’), Xavi Molina, Mossa, Luismi, Tejera, Jean Luc (Juan Muñiz, 70’), Delgado, Lobato (Achille Emaná, 55’) i Manu Barreiro.

GOLS

1-0, Manucho (49’); 2-0, Embarba (60’)

ÀRBITRE

Francisco Manuel Arias López (Càntabre). Va mostrar la targeta groga als locals Amaya, Santi, Fran, Trashorras i Gazzaniga; i al visitant Xavi Molina.