Diari Més

El CF Reus té assegurada la meitat de plantilla per la temporada vinent

Amb l’equip a prop de certificar la permanència a Segona, una dotzena de futbolistes mantenen contracte en vigor de cara a la 2017-18

Fran Carbia, David Querol i David Haro van ser els tres primers en renovar com a roig-i-negres.

El CF Reus té assegurada la meitat de plantilla per la temporada vinentOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé la meitat de l’actual plantilla compta amb contracte en vigor per la propera temporada, la que hauria de ser la segona de consecutiva que disputarà el CF Reus al futbol professional. Una dotzena de jugadors, entre les renovacions recents i els qui ja van firmar, al seu moment, per més d’una campanya, continuaran, si no hi ha cap canvi d’última hora, defensant la mateixa samarreta en la 2017-18.

Altres tres van rubricar l’estiu passat acords per un curs amb opció a un altre de subjecte a condicions particulars en cada cas. Aquestes no han transcendit, tot i que el club únicament ha confirmat fins ara l’ampliació automàtica de contracte de Jesús Olmo després d’haver superat el llindar de 25 enfrontaments. I de la dotzena, cinc han refermat en els darrers mesos l’aposta per l’entitat de la capital del Baix Camp: Fran Carbia, David Querol, David Haro, Edgar Badia i Aritz López Garai.

El primer en fer-ho va ser el llavors pitxitxi Fran Carbia, que es comprometia per tres temporades més i confessava, en l’escenificació de l’entesa amb el CF Reus, que «el que sento per aquest club no ho tornaré a sentir per cap altre». El succeïa David Haro, qui seguirà de roig-i-negre almenys fins al juny del 2018 i gaudeix ara del bon moment que desitjava després d’haver d’ajornar el debut fins a la jornada 13 arran de l’edema ossi que arrossegava al maluc. Querol, emblema roig-i-negre, estampava la rúbrica al nou contracte a principis de març i també per una altra campanya. Amb ell, l’entitat que presideix Xavier Llastarri s’assegurava un dels futbolistes més estimats per l’afició. I, poc més tard, seguia el mateix camí Edgar Badia. El director esportiu roig-i-negre parlaria de la seva renovació com «la més complicada» i per això també una de «molt emocionant», i que lliga el barceloní a Reus fins l’estiu del 2019 tot i que amb una clàusula d’un milió d’euros. L’últim en donar el «sí» ha estat Aritz López Garai. El de Barakaldo inaugurava al CF Reus un format atípic que el permetrà continuar competint fins que ho consideri i, un cop pengi les botes, incorporar-se al cos tècnic roig-i-negre.

Ofertes de renovació

Segons les dades fetes públiques pel club al moment de segellar incorporacions i renovacions, Jordi Codina, Alberto Benito, Ángel Martínez, Albístegui, Marcos Tébar, Ramon Folch, Jorge Miramón i Chrisantus finalitzarien vinculació, tot i que alguns d’ells han rebut al llarg de la campanya una oferta per continuar. Sobre Edgar Hernández, Máyor i Melli, l’entitat va comunicar contractes amb desenllaç al juny del 2017 però amb opció d’una temporada addicional. I Jorge Díaz i Babic tornarien als seus clubs d’origen, Saragossa i Real Socieldad, des d’on han competit cedits a les files roig-i-negres. L’entrenador Natxo González també acaba el proper mes de juny.

Continuarien al club, amb contracte en vigor, Edgar Badia, Migue García, Jesús Olmo, Pichu Atienza, Campins, López Garai, Vítor Silva, Guzzo, Ricardo Vaz, David Haro, Fran Carbia i David Querol.

El conseller delegat del CF Reus, Joan Oliver, advertia fa algunes setmanes la satisfacció per haver lligat, encara a aquestes alçades, la columna vertebral del CF Reus 2017-18 i donar seguiment a la voluntat de l’equip d’aferrar-se a un bloc sòlid des d’on prosperar a la categoria de plata.

tracking