Diari Més

L'Estadi tancarà el curs amb 3.750 espectadors de mitjana per partit

L'anada del derbi contra el Nàstic va marcar el rècord de la temporada amb 4.193 localitats ocupades i UCAM, Llevant o Oviedo han passat de 4.000

La millor imatge de la campanya es va poder veure contra els granes, al novembre del 2016.

L'Estadi tancarà el curs amb 3.750 espectadors de mitjana per partitCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primera temporada del CF Reus a Segona comença a tocar a la seva fi i s’acomiadarà de l’Estadi amb una mitjana de 3.750 espectadors per enfrontament. El feu de la capital del Baix Camp ha batut rècords en l’any del debut al futbol professional i ha fregat el ple de les 4.200 localitats en un seguit de cites. La primera, l’anada del derbi contra el Nàstic (1-0) que Fran Carbia va decantar del costat local davant 4.193 aficionats. La visita del Girona (1-2) va servir per vendre 4.179 localitats i la de l’UCAM Múrcia (0-0) en va omplir 4.149. L’altre oponent que va fer pujar l’Estadi del llindar dels 4.000 seguidors va ser el llavors líder Llevant (0-1) amb 4.107 i l’Oviedo (1-1), a la jornada 27, va omplir 4.099 seients.

La primera vegada que l’equip va generar prou il·lusió com per superar aquest llindar va ser contra el Rayo Vallecano (1-1), en la quarta cita de Segona a la casa roig-i-negra, un partit que van veure 4.28 espectadors. Aquestes estadístiques consoliden el camp de Reus com un dels que registren un major percentatge d’ocupació tant a la plata com al global de la LFP, i apunten una fidelitat que no es va veure alterada per la dinàmica grisa de la segona volta: des del pas de l’equador del campionat, el CF Reus no ha jugat per sota dels 3.300 espectadors.

El partit amb menys afluència de públic de tota la 2016-17 ha estat, quan encara resten per trepitjar la gespa roig-i-negra Sevilla Atlètic i Valladolid, el CF Reus-Elx (0-1), que va congregar 2.085 assistents, segons dades de LaLiga. Per darrere hi ha, curiosament, el Mirandés (1-1). El debut dels homes de Natxo González a Segona davant la seva afició, després que el gol d’Alberto Benito en ple descompte servís a l’equip per haver-se estrenat amb victòria (0-1) al camp del Mallorca, el van veure fins a 3.078 seguidors. Afortunats, amb tot. En aquella cita Fran Carbia inaugurava el compte golejador de l’equip com a local i rescatava un punt de l’estrena a casa. La primera victòria com a local la quallava el conjunt de la capital del Baix Camp contra el Cadis (1-0), a la jornada 5 i davant 3.914 aficionats, també de Carbia, al minut 82.

Ampliar a 6.000 localitats

L’Estadi Municipal de Reus passarà previsiblement a mans d’un privat aquest estiu, en format de concessió per un període de 25 anys prorrogable fins al 2057, amb un cànon de 6 milions d’euros que l’Ajuntament de Reus cobrarà per trams anuals d’entre 220.000 i 250.000 euros, i sota l’obligació que el concessionari hi realitzi millores per valor de 3 milions.

Qui accedeixi a la concessió de les instal·lacions, ho farà sota el compromís legal d’ampliar l’aforament fins als 6.000 espectadors, la construcció de 4 vestidors més i d’una unitat de control policial, el tancament perimetral de total la finca i, en resum, l’aplicació del paquet de mesures i reformes per a l’adaptació del complex a la normativa de la Lliga de Futbol Professional (LFP).

tracking