Diari Més

Més de la meitat d'equips de Segona pateixen per la permanència

El Nàstic haurà de lluitar fins l’últim sospir per aconseguir una salvació per la qual lluiten fins a tretze equips

Luismi, Lobato i Ferran Giner, durant l'entrenament de dilluns al Nou Estadi, preparant el vital duel de divendres.

Més de la meitat d'equips de Segona pateixen per la permanènciaNàstic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Lugo (49), Numància (48), CF Reus (48), Saragossa (47), Rayo Vallecano (46), UCAM Múrcia (45), Còrdova (45), Almeria (45), Alcorcón (43), Nàstic (43), Elx (42), Mallorca (39) i Mirandés (36). Aquests són els tretze equips de la Segona Divisió A que, a quatre jornades de la finalització del campionat lliguer, encara s’estan disputant la permanència a la categoria. Entre parèntesi, apareixen els punts que té cada equip ara mateix, amb dotze per disputar-se encara. Es tracta de situacions molt diferents. Tots aquests conjunts tenen calendaris diferents i, en la seva majoria, puntuacions diverses, però compten amb un mateix objectiu: sigui com sigui, continuar la pròxima campanya en categoria professional.

Dels dos equips tarragonins, el que més està patint és un Nàstic que no està sent capaç de desenganxar-se de la zona de descens. Els quatre duels que li resten són realment complicats (Rayo Vallecano i Tenerife fora, i Girona i UCAM Múrcia al Nou Estadi). Però el consol que li queda al conjunt que entrena Juan Merino és que més de la meitat dels equips que juguen a la categoria de plata estan immersos en aquesta lluita per no baixar.

El Mirandés té més que complicada la permanència. De fet, encara que guanyi els quatre partits que li resten, no té assegurat el fet de poder quedar-se a Segona A. Però aquesta categoria és realment estranya i sorprenent en moltes ocasions. L’Alcorcón, fa només tres setmanes, semblava un equip condemnat al descens a la Segona Divisió B. Pocs dubtaven que seria un dels escollits per baixar, juntament al Mallorca i al Mirandés però, gràcies a un parell de bons resultats, els madrilenys ja no viuen ni tan sols entre els quatre últims. De fet, el bon moment de l’Alcorcón ha estat gran part responsable de la caiguda del Nàstic a la zona crítica.

Fa un parell de mesos, ningú podia sospitar que l’Elx seria candidat a baixar. De fet, després d’aquell fatídic divendres 17 de març, quan els il·licitans van derrotar al Nàstic al Nou Estadi (1-3) en un partit que van solucionar a la primera meitat, alguns apuntaven que aquell podia ser un candidat a la promoció d’ascens. Res més allunyat de la realitat. El que està clar és que és molt possible que fins a la darrera jornada de Lliga no es decideixin les quatre places de descens, quatre posicions que vol evitar el Nàstic sigui com sigui. Guanyar divendres a Vallecas ajudaria a fer un pas molt important al respecte.

tracking