Diari Més

Un objectiu a tocar i quatre jornades de marge per certificar-lo

El CF Reus enfila el final de campionat amb 48 punts que el col·loquen a un pas de la permanència a Segona

El davanter roig-i-negre David Querol, contra el Saragossa.

Un objectiu a tocar i quatre jornades de marge per certificar-loOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot el que li havia arrabassat gairebé íntegra la segona volta al CF Reus, li ho estan tornant els darrers compassos del campionat. L’equip de la capital del Baix Camp enfila la recta final de la campanya del debut al futbol professional refermat al bell mig de la classificació. I és que la relliscada al terreny de joc del Còrdova, amarga per les circumstàncies en què es va produir, no ha tingut conseqüències pràctiques, amb la calculadora a la mà, per als homes de Natxo González. El conjunt roig-i-negre continuarà endavant instal·lat a la dotzena posició i manté amb el descens un important coixí de cinc punts. Preu distàncies com per allunyar-se de les posicions més convulses on la pugna per la salvació s’ha tornat aferrissada i injusta. L’entrenador precisava, després d’encaixar un 1-0 materialitzat per Rodri al 85’ que «al final, encara ens falta i estem en la lluita. Cal fer un pas i segur que ens costarà fer-lo».

El pas de què parlava el vitorià el pot fer el CF Reus davant un dels seus propers –i últims– rivals del curs. Sevilla Atlètic, Elx, Valladolid i Almeria mesuraran forces amb els reusencs d’aquí fins a mitjans de lluny. Dos, el primer i l’últim, tenen assegurada una plaça a la plata per a la 2017-28. Els altres dos, Elx i Almeria, s’esforcen per lligar-la i representaran, a primer cop d’ull, els més rellevants esculls en el camí roig-i-negre a la permanència. La victòria al derbi al Nou Estadi, amb una diana que rubricava Máyor sobre el 90’, i la confirmació de l’èxit davant el Saragossa fa dos caps de setmana han endolcit el moment de l’equip, que arrossegava encara les emocions grises d’una segona meitat de Lliga desagraïda i lletja. Amb energies renovades i l’objectiu molt més a prop, la plantilla afronta ara reptes assumibles. I està preparat per gaudir.

L’Estadi s’acomiada

Novè i amb 52 punts al compte, el Sevilla Atlètic afronta aquest tram navegant en aigües tranquil·les i sense terra a la vista. Salvat però sense acabar de posar el llistó a un play-off de què només quatre punts el separen. Els andalusos visitaran l’Estadi, això sí, en plena inèrcia positiva després de vèncer Mirandés i Getafe, dos oponents que han servit el filial per deixar enrere les sensacions negatives dels duels amb Almeria (2-1) i Mallorca (2-3). Pel que fa al Valladolid, el darrer convidat al feu de la capital del Baix Camp és avui setè, amb 56 punts que el mantenen empatat amb l’Osca però fora de les places que donen accés a la disputa per fer-se un lloc a Primera. D’aquí a quinze dies, quan competeixi com a visitant a la casa roig-i-negre, la certesa del play-off col·laboraria en els interessos del CF Reus.

Molt diferent és l’escenari on competeixen Elx i Almeria. Els il·licitans acusen les conseqüències d’una mala ratxa que els ha traslladat a la vintena posició, amb 42 punts que els situen per sota del Nàstic i comprometen seriosament la supervivència a Segona. Sense deixar de mirar-se el bronze, el duel amb el CF Reus esdevindrà crucial per a l’equip, que necessita sumar el màxim de punts per mantenir-se al futbol professional. La temporada per als de Natxo González la tancarà, davant la seva afició, un Almeria que respira certament més tranquil i que és dissetè, amb 45 punts. Amb tot, no pot, almenys a dia d’avui, abaixar la guàrdia.

tracking