Diari Més

Rugbi

SomRugbiReus presenta al·legacions contra l'ús de l'Estadi Municipal

La plataforma vol dignificar el rugbi a la ciutat

Els integrants de la plataforma, presentant la queixa.

SomRugbiReus presenta al·legacions contra l'ús de l'Estadi MunicipalOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma SomRugbiReus va convocar aquest dimecres als mitjans per posar de manifest el seu desacord amb el tracte de l’Ajuntament de Reus envers «la concessió de l’ús privatiu d’un equipament esportiu públic». Concretament, parlaven de l’Estadi Municipal i el camp annex, «les instal·lacions esportives millors i més grans de la ciutat. L’acord preveu que del seu ús només es beneficiï a una S.A. i que ho faci per un mínim de 25 anys, prorrogables fins a 40. Creiem que això entra en contradicció frontal amb l’ús públic que s’exigeix a qualsevol instal·lació municipal».

Segons van detallar des de la plataforma, «el rugbi de la ciutat, i altres esports, han estat fets fora d’aquests terrenys. Ara comprovem que ha estat perquè una societat anònima els usi i en disposi amb unes condicions vergonyosament avantatjoses per ells i vergonyosament perjudicials pels ingressos de l’Ajuntament i per l’esport base i amateur de la nostra ciutat. Ara, l’Ajuntament només podrà disposar de les mateixes un temps ridícul, unes hores al llarg de l’any. Cap equip o entitat pot fer allí el mínim d’hores que demana l’exercici i la competició regulars en un esport».

Es queixen que «són més de 50.000 metres quadrats en total. Les millors instal·lacions de la ciutat, que perdrem els veïns i veïnes i que es queden –a cost de saldo i subvencionat– una entitat amb ànim de lucre, que té consell d’administració i accionistes i que han vingut a fer i repartir beneficis, recordem-ho. No caritat».

Finalment, van argumentar que «el rugbi i el camp municipal d’aquest esport han estat la primera víctima d’aquesta operació, que s’ha executat en circumstàncies poc clares, després d’acords esmenats, projectes aprovats, llicències concedides i inici d’obres fets en temps rècord: tot en un mateix dia»

tracking