Diari Més

Poliesportiu

El campionat d'Europa d'Xterra inundarà Tarragona diumenge

Arrencarà a les deu del matí a la platja de la Comandància i acabarà a les dues al Pont del Diable

Sebastiano Alba, Nico Lebrun, Elisa Vedrina, Inma Rodríguez, Dave Nicholas i Roger Serrano.

El campionat d'Europa d'Xterra inundarà Tarragona diumengeCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona serà la seu del campionat d’Europa d’Xterra, el major circuit de triatló cross i trail run del món. La competició, que comptarà amb gairebé 500 participants de 20 nacionalitats diferents, es disputarà aquest diumenge. Arrencarà a les deu del matí a la platja de la Comandància, i està previst que acabi a les dues del migdia, amb el lliurament de premis, que es desenvoluparà al Pont del Diable.

La competició constarà de 1.500 metres nedant, 35 quilòmetres en bicicleta i 10 quilòmetres més de cursa a peu, i comptarà amb esportistes molt coneguts en aquesta disciplina, com Rubén Ruzafa, Frencoise Carloni, Brigitta Poor, Renata Bucher o Helena Erbenova.

Molt contenta per acollir aquesta prova a Tarragona es mostrava, durant la presentació, la regidora de Turisme, Inma Rodríguez, que donava la «benvinguda tant als 500 atletes com als seus acompanyants». Des de l’organització de l’esdeveniment calculen que cada participant viatjarà amb una mitjana d’1,5 acompanyants i que es gastarà una mitjana de 60 euros diaris per persona.

Dave Nicholas, director de World XTerra, remarcava que «aquesta competició es molt potent, i no tinc cap dubte que serà un gran èxit», a què Nico Lebrun, director d’European XTerra, afegia que «he visitat la ciutat, i he comprovat que és perfecta per a la prova per la zona i per la platja».

L’organitzador de la prova és Roger Serrano, campió d’Europa. Ell, en la línia dels seus companys, també va deixar clar que Tarragona és un indret «perfecte» per poder disputar-la, i va apuntar que «portem molts mesos de preparatius, molta feina. Arribar gairebé a les 500 persones participants en una edició d’una competició d’aquest tipus és una molt bona xifra, molt positiva». «Tenim el mar i la muntanya a prop, i això la fa encara més atractiva», va afegir Roger Serrano.

La regidora de Comerç, a més, va manifestar que «proves com aquesta són molt positives de cara als Jocs Mediterranis del 2018, ja que ajuden a donar a conèixer a nivell internacional la ciutat de Tarragona associada a l’esport, la natura, la mediterraneïtat i el nostre llegat romà».

A la presentació també hi van fer acte de presència la regidora d’Esports de l’Ajuntament, Elisa Vedrina, i el gerent del Parc Ecohistòric Pont del Diable, Sebastiano Alba.

tracking