Diari Més

Jorge Díaz i Campins, trajectòries creuades que han confluït a Reus

Els dos roig-i-negres van competir la temporada passada al Saragossa, el proper rival en aquest decisiu final de campionat, però no hi van coincidir

L'atacant Jorge Díaz i el defensa Joan Campins, en una de les sessions de preparació.

Jorge Díaz i Campins, trajectòries creuades que han confluït a ReusOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jornada 37 de Lliga desplaça fins a l’Estadi, diumenge, un convidat especial. Amb la lupa sobre el CF Reus ja des de fa setmanes i el suport d’un centenar de seguidors, el Saragossa trepitjarà la capital del Baix Camp com un visitant força incòmode i que no vol lamentar la renovada empenta roig-i-negra arran del 0-1 al Nou Estadi. Entre els rumors de negociacions de l’entitat aragonesa per seure a la seva banqueta el tècnic Natxo González, i els que apunten que el club pretén més d’una de les peces rellevants al vestidor roig-i-negre, hi haurà futbol. Del de les urgències però també del de les confirmacions. En joc, altres tres punts que poden suposar una de les darreres passes en direcció a la permanència. I a la plantilla reusenca, dos futbolistes que coneixen des de dins el rival que espera arrabassar-los el premi.

Jorge Díaz i Joan Campins van militar a les files del Saragossa la temporada passada. Però, ha estat al CF Reus on han coincidit. L’uruguaià recalava a l’entitat aragonesa l’estiu del 2015, i hi completava la primera volta abans de marxar cedit, en arribar l’1 de febrer, al Numància. Dos dies abans, a finals de gener, havia fet cap a Saragossa el lateral Joan Campins, incorporació d’última hora com a cedit des del Barça, al filial del qual competia fins llavors.

L’inici de la campanya 2016-17 va fer convergir el futur d’ambdós jugadors a Reus. L’atacant Jorge igualment cedit –va firmar al seu club d’origen fins al juny del 2018– i Campins amb el seu primer contracte al futbol professional. Tots dos, i cadascú en la seva parcel·la estan deixant, en aquest periple roig-i-negre, una excel·lent imatge com a part del primer CF Reus de Segona.

Excel·lents impressions

A l’extrem, que travessa la seva segona etapa a l’entitat reusenca, l’afició el va reconèixer en el debut de l’equip a la plata, a la jornada 1 contra el Mallorca, i com a part de l’onze titular. Campins va presentar credencials lluny de l’Estadi, contra l’Alcorcón i el passat 12 de novembre, en forma de relleu per al llavors lesionat Alberto Benito. Els seus primers minuts en Lliga el van revelar com un altre recurs sorprenent a la rereguarda i van consolidar-lo durant cert tram del curs a la posició.

El matx amb el Saragossa serà un més entre els determinants partits que conformen el desenllaç de curs i que han de desembocar en la permanència a la categoria. Amb l’horitzó dels 50 a la vista, el CF Reus acumula ja 45 punts quan resten encara 18 per repartir-se. Després d’haver-se’n embutxacat tres d’especialment dolços a la tornada del derbi contra el Nàstic, l’entrenador Natxo González admetia que «el que hem de fer ara és continuar sumant. I és igual si ho fem a casa o a fora, la qüestió és fer-ho». La victòria al Nou Estadi, que quallava Máyor, assistit per David Haro, amb una diana magnífica sobre el minut 90, ha tornat a donar ales a l’equip, que torna ara a agradar-se.

tracking