Diari Més

El Nou Estadi espera un ple absolut per rebre al Reus en un derbi decisiu

El club grana informa que gairebé no queden entrades, mentre que a Reus s’intentaran esgotar les que els han concedit

L'afició del Nàstic animarà el seu equip en el derbi.

El Nou Estadi espera un ple absolut per rebre al Reus en un derbi decisiuCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un Nou Estadi ple a vessar. Això és el que s’espera aquest pròxim 1 de maig, quan el Gimnàstic de Tarragona i el CF Reus mesuraran forces en un duel vital de cara a les aspiracions dels dos equips de cara a la permanència a la Segona Divisió A.

Tarragonins i reusencs mesuraran forces d’igual a igual, tal com mana la classificació de la categoria de plata. Els reusencs, amb 42 punts, manen sobre un Nàstic que, amb 41 punts, necessitarà un triomf que l’allunyi de la zona de descens a Segona Divisió B.

Segons les previsions dels dos clubs, tant del local, que té pràcticament venudes totes les seves entrades, com les del visitant, que està intentant esgotar totes les localitats que li han facilitat, no hi haurà una cadira buida. En principi, deixant de banda la part de Preferent Alta que, si no hi ha un nou avís no s’obrirà al públic, estan pràcticament totes les entrades venudes.

Segons va detallar el club grana, la venda d’entrades pel derbi anava ahir a bon ritme. Cal recordar que els socis poden acollir-se a la promoció de 2x1, mitjançant la qual els socis tenen la possibilitat de retirar dues entrades al preu d’una. Al migdia, el club grana va detallar que només quedaven 723 entrades a Gol, després d’esgotar la totalitat dels seients de les zones de Tribuna i Preferent.

La responsable de les Penyes del Nàstic, Eli Gasol, es mostrava molt feliç per poder ser partícep, tant ella com els socis i aficionats del Nàstic, d’aquest duel. Segons detallava en declaracions a aquest diari, «vivim el derbi amb expectació i respecte, ja que ens hi juguem molt».

Gasol espera que «tothom animi al seu equip en el marc del respecte i del civisme que s’ha de tenir. No volem que es tornin a repetir els petits incidents del partit d’anada, i volem que cada equip animi als seus».

L’ara màxima responsable de les penyes del Nàstic creu que «estic segura que hi haurà fair play, ja que, al final, això és un esport».

Els socis de Tribuna i Preferent poden fer la seva compra escollint entre una de les dues zones de Gol, ja que en les seves zones s’han exhaurit les localitats. Aquesta promoció està limitada al nombre d’entrades destinades, per l’aforament, en cadascuna de les zones del Nou Estadi.

A més, cal recordar que encara segueix vigent la segona promoció per als socis i aficionats grana. La compra a la Nàstic Hummel Store de qualsevol de les samarretes oficials del Nàstic d’aquesta temporada, al preu habitual de 60 euros, significarà obtenir dues entrades de franc a la zona de Gol.

El club esperarà a veure com es desenvolupen aquests dies per poder comprovar si, finalment, s’acaba omplint el Nou Estadi.

Les entrades del CF Reus, demà

La visita al Nou Estadi irromp al calendari roig-i-negre entre els mil estats d’ànim que ha viscut l’afició aquest curs a Segona i que van culminar, diumenge, en xiulets d’un sector de l’Estadi cap a l’equip i cap a Natxo González.Els grups d’animació, amb tot, tanquen files al voltant d’una plantilla «compromesa» i de l’entrenador «que ens ha portat fins aquí», i esperen l’1 de maig amb la confiança que aquest derbi a Tarragona esdevindrà «un altre punt d’inflexió que ens farà tirar amunt com ja va passar a la primera volta».

El CF Reus comença a dispensar demà dimecres, a dos quarts de deu del matí i a la CF Reus Store d’El Pallol, les 335 entrades que el Nàstic ha facilitat per a la zona visitant, al preu de 20 euros. La compra preferent per als abonats –caldrà presentar el carnet per retirar les localitats (dos màxim per carnet)– s’allargarà fins divendres a dos quarts de deu de la nit i, a partir de dissabte, les que no s’hagin venut s’oferiran al públic en general. Les llargues cues que es van registrar per a l’anada a l’Estadi, però, fan preveure que els tiquets s’esgotaran en qüestió d’hores.

El feu grana espera una àmplia representació de reusencs aquest dilluns: pel seu costat, els Redblacks han omplert un autobús amb 70 seguidors i han començat a repartir places al segon i la penya CFRD Baix Camp compta també, a hores d’ara, un autocar ple en direcció a Tarragona. A sis dies del matx, ningú no dubta i el record de l’anada, i de la històrica diana del davanter Fran Carbia que decantava del costat local el primer derbi de futbol professional (1-0) es manté ben fresc a la memòria col·lectiva.

El record dolç de l’1-0 a l’Estadi

Al novembre, «el Reus venia d’una mala ratxa i de perdre contra l’Alcorcón, i el canvi es va produir precisament davant el Nàstic», apuntes des de la grada jove dels roig-i-negres, on diuen que «en aquesta segona volta, el derbi també pot ser el revulsiu». A la penya CFRD Baix Camp coincideixen en que al CF Reus «li falta gol, però estem molt contents amb el compromís que els jugadors tenen», i apel·len a la capacitat de superació que el vestidor roig-i-negre ha exhibit per costum en les situacions més difícils: «Segur que el Nàstic no ens farà cap gol i que i traurem un bon resultat d’allà. L’equip està enrabiat per dins i té ganes de guanyar. I, normalment, fora juga millor que a casa», o acumula ja més de 500 minuts sense haver vist porteria.

Una reacció que «no entenem»

Tots dos grups d’animació es mostren «dolguts» per la reacció d’una part de la graderia durant el duel amb l’Alcorcón i confessen que «no ho entenem». «Sí que no marquem, que no trobem la victòria, però són els nervis i la pressió que tenen els jugadors per saber que les coses es van acumulant», detallen des dels Redblacks, i a la penya CFRD Baix Camp entenen que «es poden criticar jugades o situacions, però hauria de ser al final de partit perquè, mentre està jugant, a l’equip no li fa cap favor sentir la crítica».

Preval, en general a les esferes roig-i-negres, l’aposta ferma per Natxo González i pels seus homes, i pesa el recorregut a la plata d’un conjunt que, en l’any de l’ascens a una categoria on era inèdit, s’ha perfilat com un entre els novells revelació. I que va endur-se com una de les grans alegries de la primera meitat de campionat la victòria contra els tarragonins, en aquell moment sota la batuta de Vicente Moreno i a què s’enfrontaran ara per primer cop amb Juan Merino a la banqueta.

«Portarem l’equip en braços»

En tot cas, i tal i com concreten des del sector més jove de l’afició roig-i-negra «tots tenim ganes de seguir animant i ho farem fins al final». I és per això que «portarem l’equip en braços cap a la victòria per poder tornar a Reus amb tres punts». La distància estreta amb la zona de descens «no ens fa por perquè estem a un lloc on tots hauríem firmat per estar a principis de temporada». Ni tampoc el que es posa en joc contra un rival, etern però no imbatible, contra el qual el CF Reus presenta credencials i «més emoció, més ambició, més motivació i ganes d’animar i de deixar-nos la veu».

L'afició del CF Reus animarà el seu equip en el derbi.

El Nou Estadi espera un ple absolut per rebre al Reus en un derbi decisiuOlívia Molet

tracking