Gran empat a Getafe d'un Nàstic de dues cares (1-1)

A la segona meitat, amb quatre defensors, els tarragonins van semblar molt millor equip

Els jugadors del Nàstic ho han donat tot.

Gran empat a Getafe d'un Nàstic de dues cares (1-1)Nàstic

El Nàstic s’emporta un gran punt de Getafe (1-1) en un duel que donarà molt per a reflexionar. En la primera meitat, els tarragonins han estat a mercè d’un rival que no ha tingut por a enfrontar-se a la defensa de cinc homes proposada per Juan Merino. A la segona meitat, el tècnic grana ha sortit amb quatre defenses, deixant al vestidor a Mossa i donant entrada a Lobato, i l’equip ha canviat completament. Achille Emaná, un minut després de la represa, ha pujat l’empat, un 1-1 que no s’ha acabat movent.

Després de deu minuts de tempteig, on el Getafe ha esperat per veure com afrontava el partit, ha començat el assetjament madrileny. El potencial dels homes de dalt del Getafe s’ha notat des de ben aviat i, si Chuli hagués estat més viu o Jorge Molina més encertat, els madrilenys s’haurien posat per davant abans d’hora.

Transcorria el minut 15 de joc, quan el col·legiat ha anul·lat, i ben anul·lat, un gol de Chuli, qui ha aprofitat una mala pilota desviada de Mossa, ha motivat que la pilota impactés al seu cos i aquesta ha caigut a peus de Jorge Molina. El punta s’ha trobat amb un immens Reina, que ha repel·lit el seu tret, però Chuli no ha fallat, i ha marcat, tot i que estava en fora de joc en el moment del xut de Molina.

No s’ha confirmat amb aquesta el Getafe que, set minuts després, en el 22’, ha estat a punt de marcar, però s’ha tornat a trobar amb un Reina providencial. Passada interior de Molinero a Jorge Molina, que xuta sense oposició ­–sí molèstia- d’un defensor del Nàstic, i es troba amb el de Villanueva del Trabuco, que es llença a terra i desvia el perill.

Però, a la tercera, ha estat la vençuda. Ha esta una gran acció per banda esquerra, on ha rebut Jorge Molina, el perill personificat. Primer, l’ha perseguit Bouzón i, després, Suzuki, però cap dels dos ha pogut impedir que el punta centrés a l’esquerra on, apareixia completament sol, Portillo, Sense deixar-la caure, el mitja punta ha afusellat Reina i ha situat l’1-0 en el 24’.

En moltes compasses del partit ha semblat que jugaven dos equips de categories diferents. El Nàstic únicament ha pogut acostar-se al marc rival mitjançant internades per la dreta de l’incansable Gerard Valentín, ja que el xut d’Álex López en el 33’ ha estat massa tímid i tou com per a considerar-lo ocasió de gol.

Canvi radical

Però la segona meitat ha estat una història ben diferent. Juan Merino ha entès que l’equip necessitava un canvi i que els millors minuts que es recorden són els oferts la passada setmana, a casa, contra el Mirandés. I van ser amb quatre defensors al camp. Així ha estat. Mossa, que tenia targeta, s’ha quedat al vestidor, i ha entrat Lobato, passant l’equip amb una defensa de quatre (Valentín, Suzuki, Perone i Bouzón de dreta a esquerra). Lobato, Muñiz, Tejera i Molina s’han quedat a la medul·lar, amb Álex López i Emaná a dalt. Un Emaná que, pocs segons després, ha estat protagonista.

En la primera acció dels segons 45 minuts, Emaná ha traçat una paret amb Muñiz i, en rebre de l’asturià, ha disparat des de dins de l’àrea, amb cama dreta, un xut molt potent, que s’ha colat pel pal dret d’Alberto García, que no hi ha pogut fer res tot i la estirada.

Ha estat una història molt diferent. De fet, els deu primers minuts del Nàstic després del descans han estat excel·lents, amb un control total, que, com era d’esperar, s’ha anat diluint davant d’un Getafe que ha hagut de reaccionar i que també ha volgut atacar sobre el marc rival. Gairebé sempre, mitjançant un Jorge Molina que ha posat a provar una vegada i una altra a Reina.

Tampoc s’ha arronsat un Nàstic que ha anat a pel partit, igual que Juan Merino, que ha anat dotant de major poder ofensiu amb el pas dels minuts. El segon canvi realitzat per l’andalús ha estat el de Jean Luc per Muñiz i, el tercer, el d’Stephane Emaná per l’altre Emaná, Achille. Restaven catorze minuts més el descompte, i tot podia passar. No ha acabat succeint res, i el Nàstic s’ha emportat un gran punt.

GETAFE

Alberto García, Molinero, Cala, Cata Díaz, Peña, Antón (Lacen, 71’), Sergio Mora, Chuli (Álvaro Jiménez, 65’), Portillo (David Fuster, 80’), Dani Pacheco y Jorge Molina

NÀSTIC

Reina, Gerard Valentín, Suzuki, Perone, Iago Bouzón, Mossa (Lobato, 46’), Muñiz (Jean Luc, 72’), Xavi Molina, Sergio Tejera, Achille Emaná (Stephane Emaná, 76’) i Álex López

GOLS

1-0, Portillo (24’); 1-1, Achille Emaná (46’)

ÀRBITRE

Pablo González Fuertes (asturià). Va mostrar la targeta groga als locals Cala, Molinero, Sergio Mora i el Cata Díaz; i als visitants Mossa i Sergio Tejera